Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Glasnorm versoepeld

 In april 2007 trad de vernieuwde glasnorm (NBN S23-002) in voege. De norm legt nieuwe eisen voor beglazing, onder meer op thermisch, akoestisch en veiligheidsvlak. Niet iedereen was het echter eens met de eisen op vlak van veiligheid. In een KB – gepubliceerd op 17 februari 2010 – werden de veiligheidseisen lichtjes versoepeld. Heel concreet draait de versoepeling om twee punten:

 - Privétuinen, -terrassen en -balkons worden niet meer beschouwd als een 'menselijke activiteitenzone'. Dit wil zeggen dat de beglazing in privéwoningen en appartementen - geplaatst op minder dan 90 cm van de vloer - alleen nog aan de binnenzijde in gelaagd glas moet zijn, niet meer aan de buitenzijde. De enige uitzondering hierop is de voordeur, hier moet wel aan beide zijden veiligheidglas gebruikt worden.

- Voor beglazing op plaatsen waar veel mensen samenkomen, hoger dan 90 cm van de vloer moet alleen nog veiligheidsglas worden geplaatst wanneer er een ander impactrisico bestaat dan het doorvallen van mensen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn in een sporthal of naast een speelplaats waar een bal tegen de ramen kan komen.

Fris de eisen op veiligheidsvlak nog eens op.
 


Bron: NAV

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in