Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Glaskeuze.be, online glas kiezen

Uiteraard kies je voor goed warmte-isolerend glas, maar met glas kun je meer dan energie besparen. Glas biedt ook geluidswering, inbraakvertraging, zonwering, personaliseerbaarheid en een easy-to-cleanfunctie. Keuze te over en daarom maakt Saint-Gobain Glass je wegwijs in deze zes basisfuncties via de website www.glaskeuze.be. Een aanrader voor iedereen die wil bouwen en verbouwen.

Objectieve keuzehulp

Er bestaan heel wat soorten glas. Met een paar muiskliks krijg je op glaskeuze.be in een oogwenk zicht op welke beglazing het best past bij jouw behoeften. Handig, want wie een rijwoning of appartement bezit, heeft andere behoeften dan de eigenaar van een vrijstaande villa. Op glaskeuze.be kom je te weten wat de mogelijkheden zijn. Wie alle schermen doorlopen heeft, kan zijn keuze printen of naar zichzelf e-mailen. 

Inbraakwering, letselwering en geluidswering

Hoogrendementsglas is niet alleen verplicht, het is een van de beste investeringen die je kan doen en het milieu vaart er wel bij.

Toch is het zeer nuttig om vóór de keuze van een nieuwe beglazing, de combineerbaarheid met andere functies te overwegen. Wie ramen heeft op het zuiden en zuidwesten, zal enorm profiteren van een zonwerende laag op het glas. Je hebt dan geen energievretende airco meer nodig of zonweringssystemen die wel eens onderhoud vragen.

Glas met een inbraakwerende functie maakt het veel moeilijker om via het raam binnen te dringen. Deze beglazing is samengesteld uit minstens twee lagen waartussen zich een extreem sterke folie bevindt. Hoe meer lagen, hoe moeilijker het binnendringen.

Geluidswering werkt eveneens op basis van een folie, met speciale akoestische eigenschappen.

Personaliseerbaar en zelfreinigend

Met een zandstraling of figuurglas leg je een persoonlijke esthetische toets in je woning. Last but not least is er de zelfreinigende functie van glas. Deze beglazing is voorzien van een wateraantrekkende coating op het buitenglasblad, zodat bij regen het glas wordt schoongespoeld. Resultaat is dat je heel wat minder de ramen moet lappen. 

Duurzaam en superveelzijdig

Mocht je je het afvragen: het is inderdaad mogelijk meerdere functies te combineren. Grote ramen op de achtergevel kunnen bijvoorbeeld inbraakwerend, zonwerend en zelfreinigend worden uitgevoerd. Noteer dat al deze functies bovendien een levensduur hebben die veelal overeenkomt met die van het glas zelf, ze zijn dus uiterst duurzaam.  

Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in