Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
hormann logo
Winsol
Ramen en deuren

Glas kiezen met het glaskompas

Saint-Gobain Glass heeft een IT-applicatie ontwikkeld die uniek is in de sector: ‘Glass Compass’ of glaskompas voor iPad en smartphones, waarmee je snel en eenvoudig kan bepalen welk glastype het beste scoort in functie van de woning.

De ‘Glass Compass’-applicatie is speciaal gecreëerd voor de Smartphones en de multimediatabletten. Deze applicatie is uiterst geschikt voor architecten, aannemers en voor particulieren die zelf hun bouw/verbouwingswerken willen beheren. Met behulp van dit gebruiksvriendelijk werkinstrument bepaal je het meest geschikte glastype voor iedere woning (lage energiewoning of passief huis) en dit in functie van de oriëntatie van het huis.

De ‘Glass Compass’- applicatie geeft op eenvoudige manier weer welk glastype van Saint-Gobain Glass de beste combinatie biedt van thermische isolatie en zonnewarmtewering en zo bijdraagt tot het optimaal binnenklimaat in de woning. Deze uiterst gebruiksvriendelijke applicatie leidt tot een betere keuze van het efficiëntste glas en draagt bij tot de beperking van de CO2 uitstoot.
Deze gratis applicatie is geschikt voor het Androidplatform en beschikbaar in de Appstore van Apple voor de iPhone/iPad.

Energiecalculator

In de nabije toekomst zal deze applicatie worden uitgebreid met een energiecalculator, die op basis van de keuze van een bepaald type glas, de financiële impact van energiebesparing berekent.


Meer info: Saint-Gobain Glass

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in