Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Gevelisolatiesysteem voor passiefbouw van Knauf in de kijker

Knauf zet één van zijn meest performante gevelisolatiesysteem voor passiefbouw in de kijker: ‘B1 EPS 032’. Het energiebesparende isolatiepaneel EPS 032 in combinatie met het pleister SM 700 PRO is dan ook een bewezen formule om de hoge eisen voor lage-energie- en passiefbouw naadloos met functionaliteit en esthetiek te verweven.
Een ongeïsoleerde gevel is verantwoordelijk voor maar liefst 30% van alle warmteverlies. Bovendien zorgt een ‘sluitende’ gevelisolatie ook voor betere levenskwaliteit, een gevoel van welbehagen én een meerwaarde voor de woning. Niet verwonderlijk dus dat de nieuwste technologie van gevelisolatie steeds populairder wordt, ook bij een passiefhuis.

‘Sluitende jas’ voor winter én zomer

De Knauf gevelisolatieplaat EPS 032 is met zijn uitstekende lambda-waarde (λ = 0,032 W/m.K) specifiek ontwikkeld om de thermische isolatie met 20% te verhogen en om koudebruggen bij de montage te vermijden. Het speciale tand- en groefsysteem staat borg voor een perfect sluitend systeem, het stabiele plaatoppervlak en de glasvezelmat in de wapeningsmortel zorgen dan weer voor maximale stevigheid.

Knauf EPS 032 is een grijze plaat van 1000 x 510mm uit geëxpandeerd polystyreen met grafiet. Met diktes van 60 tot 200mm wordt dus al een uitstekend isolerend vermogen gehaald, op aanvraag zijn grotere diktes tot 400mm verkrijgbaar. Speciaal voor lage-energie- of passiefwoningen kan aan de basis van de gevel het Quix XL-element van polystyreen - afgewerkt met een keramische plaat - het metalen aanzetprofiel vervangen om elke mogelijke koudebrug uit te sluiten.

Het ATG-attest, samen met de Europese ETA-goedkeuring onderstrepen het hoge kwaliteitsniveau van het systeem. Het maatvaste oppervlak draagt bij tot een uitstekende hechting van de Knauf kleef- en wapeningsmortel SM 700 PRO.

Innovatieve vezeltechnologie

Het kleven en wapenen van de isolatieplaten in geëxpandeerd polystyreen, rotswol en houtvezel is een kolfje naar de hand van SM700 PRO, het verbeterde pleister voor universeel gebruik, voor toepassingen van gevel tot gevelplint, van basispleister tot sierpleister. Alles in één. Slechts één product staat in voor de volledige afwerking van de gevelmuur.

De multifunctionele kleef- en wapeningsmortel SM700 PRO mag gerust uniek genoemd worden, met een innovatieve vezeltechnologie voor extreme veiligheid (volkomen onbrandbaar, geen scheurvorming). Vandaar ook zijn sterke waterafstotende eigenschap en waarborg voor de isolerende eigenschappen van het systeem. Er is keuze tussen natuurwit of gekleurd eindlaagpleister.

Tot slot zorgt de korrelgrootte van 1mm voor een uniform en strak geheel, ideaal om bij monolithische bouwvolumes een harmonisch geheel te scheppen.

Knauf SM700 PRO

Knauf SM700 PRO kan gebruikt worden als:
  • Kleef- en wapeningsmortel
  • Sierpleister met geschuurde of vrij gestructureerde afwerking, in natuurwit of gekleurd (ca. 250 tinten)
  • Renovatie- en restauratiemortel – zelfs op moeilijke ondergronden
  • Verpakking: 25kg

Meer info: Knauf

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in