Financiele aspecten

Geen versnelde afbouw subsidies zonnepanelen

Het zal de Vlaamse regering niet lukken om de steun voor zonnepanelen al vanaf april 2011 versneld af te bouwen. Dat heeft persbureau Belga donderdag uit goede bron vernomen.


De Vlaamse regering besliste op 12 november om de steun voor wie zonnepanelen plaatst, versneld te verlagen om zo de oversubsidiëring aan te pakken. Bedoeling was om de steun vanaf 1 april 2011 stapsgewijs en versneld af te bouwen.
De Vlaamse regering hoopte de plannen voor die snellere afbouw nog deze maand via het programmadecreet (een decreet met maatregelen rond de begroting, red.) door het Vlaams Parlement te loodsen.

Maar volgens parlementsvoorzitter Jan Peumans is de link tussen de aanpassing en de begroting te mager. De regering zal dus een 'gewoon' ontwerp van decreet moeten indienen.
Die procedure duurt een stuk langer, omdat de teksten onder meer voor advies naar de Raad van State moeten. Op die manier wordt de datum van 1 april 2011 onhaalbaar.

Intussen heeft de bevoegde commissie in het Vlaams Parlement beslist om hoorzittingen over de aanpassing van de subsidies te organiseren. Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) heeft eerder al laten verstaan dat zij achter de geplande ingreep blijft staan, maar dat ze wel bereid is om in overleg bijsturingen door te voeren.

Bron: De Tijd

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in