Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

G3 van Isover: de nieuwe generatie isolatie

Isolatieproducent Isover lanceert het nieuwe G3-label. G3 staat voor een nieuwe generatie minerale wol met 3 garanties: optimale prestaties, milieuvriendelijkheid en zorg voor gezondheid en binnenluchtkwaliteit. G3 is het resultaat van 70 jaar ervaring en innovatie.


Isover schakelt zijn volledige assortiment glaswol over naar G3, de nieuwe generatie isolatie met drievoudige garantie: prestaties, milieu en gezondheid. De nieuwe generatie Isover G3 zal herkenbaar zijn aan het G3-icoon op de verpakking.

Aan de basis van Isover G3 liggen een nieuwe productietechnologie en een nieuwe binder. De nieuwe generatie minerale wol is het resultaat van jarenlang onderzoek en is beschermd door 20 patenten.

Wat in het bijzonder opvalt, is de extreem lage emissie van volatiele organische componenten (VOC’s). Op die manier speelt Isover in op de hedendaagse trends naar meer duurzaamheid en naar een betere binnenluchtkwaliteit. Isover is erin geslaagd om dit te realiseren zonder compromissen op de uitstekende productkwaliteit waar de marktleider in minerale wol al jaren borg voor staat.


De meest doeltreffende minerale wol op de markt

In de eerste plaats biedt minerale wol de beste thermische prestaties, met name tot een lambda 0.030 W/m.K. Bovendien worden de thermische, akoestische en brandprestaties van Isover G3 gecertificeerd door externe organisaties. Ten slotte staat Isover er garant voor dat de G3-producten hun prestaties behouden over een levensduur van minstens 50 jaar.


Ecologisch en recycleerbaar

Op het vlak van milieuvriendelijkheid kan Isover G3 eveneens uitstekende resultaten voorleggen.Zo behoort de milieu-impact van de G3 minerale wol tot de laagsten onder alle isolatiematerialen, zoals aangetoond in de EPD (Environmental Product Declaration) en de
gevalideerde levenscyclus-analyses.

Als grondstof wordt voor meer dan 75% gebruik gemaakt van gerecycleerd glas. Dit wordt aangevuld met zand: een overvloedige natuurlijke grondstof. Voor het transport worden de Isover G3-producten tot een factor 10 gecomprimeerd en aan het einde van hun levenscyclus zijn ze volledig recycleerbaar. Daar tussenin leveren de Isover G3-producten een energiebesparing op die tot 200 keer hoger is aan de energie verbruikt bij de productie.

Verder werd de laatste 10 jaar in de productiesite van Isover het energieverbruik per ton glaswol met 33% verminderd, het waterverbruik per ton glaswol met 48% verminderd en het productieafval terug gebracht tot minder dan 1%.


Betere binnenluchtkwaliteit

De G3 minerale wol anticipeert op de meest veeleisende emissielimieten van VOC’s (volatiele organische componenten), zoals die worden voorgesteld door het AFSETT protocol en is M1-gecertificeerd door het Finse organisme RTS.


Meer info: Isover

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in