Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
hormann logo
Winsol
Ramen en deuren

Excellence 75 SI: het ultieme energiebesparende profiel

Met Excellence 75 SI biedt Sapa Building System een uniek profiel dat sterk inspeelt op de zoektocht naar een optimale energiebesparing. Niet alleen heeft een profiel een uitmuntende isolatiewaarde, het kan verder ook worden uitgerust met zonwering en ventilatie. En als kers op de taart kunnen zonnepanelen in de beglazing worden verwerkt.


De ‘SI’ achter Excellence staat voor Super Isolerend. Het is een thermisch onderbroken driekamer systeem voor aluminium ramen en deuren. Het profiel voldoet aan de strengste eisen op vlak van thermische isolatie en stabiliteit.
De goede isolatiewaarde wordt verzekerd door glasvezelversterkte polyamidestrips van 35 mm, speciaal ontworpen dichtingen en polyethyleen schuimstrips waarmee de kamers worden opgevuld.
Dankzij deze superisolerende eigenschap voldoe je aan de EPB-eisen en verbruik je minder energie.
De ramen kunnen verder voorzien worden van geïntegreerde zonwering, muggenscherm, en ventilatieroosters.
Wie de energiebesparing echt ten top wil drijven kan zelfs zonnepanelen laten integreren in de beglazing.

Waterdicht
Dankzij zijn stabiliteit leent het Excellence 75 SI profiel zich ook voor hoge raampartijen, complexe structuren of grote oppervlakken met een minimale aanzichtbreedte.
Ook de afwatering van het systeem werd grondig bestudeerd: speciaal ontworpen dichtingsrubbers, een ruime drukegalisatieruimte en voorkamerontwatering verzekeren een perfecte dichtheid. Afwateringssleuven zorgen dan weer voor een efficiënte waterevacuatie en een waterkering verhindert dat regenwater onder de middendichting dringt.

Afwerkingen
Wie naast het energiebesparende belang hecht aan het esthetische, zit met Excellence 75 SI ook goed. Naast de RAL-kleuren – verkrijgbaar in mat of glanzend – is er een groot pallet met kleuren en afwerkingen beschikbaar: houtimitatie, mettalics, gestructureerd en anodisatie.
Daarnaast stelt Sapa Building System het Colorama palet voor: een waaier van 9 actuele tinten, verkrijgbaar in 4 verschillende afwerkingen: mat, blinkend, structuurlak of structuur-metalliclak.
Ook een bi-color uitvoering, waarbij de binnen- en buitenzijde een verschillende kleur hebben, is perfect mogelijk.
Tot slot kan je ook de look van het profiel zelf bepalen dankzij de 7 designs: Classic (recht), Softline (afgerond), Rustic (decoratief), Futuro (gebogen), Reko (renovatie), HV (verdekt liggende vleugel) en Altbau (blok)


Meer info:  Sapa Building System

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in