Elke dag ZONdag: Zet een spaarvarken op je dak!

Met de campagne ‘Elke dag ZONdag’ wil het provinciebestuur van Limburg de zonnigste provincie van Vlaanderen zijn. ‘We willen de installatie van zonneboilers en fotovoltaïsche installaties stimuleren en zo van Limburg een echte zonneprovincie maken’, zegt gedeputeerde van leefmilieu Frank Smeets (CD&V). ‘Met deze campagne willen we de praktische én financiële drempels voor zonne-energie bij de consument wegwerken en de mogelijkheden van zonnesystemen beter bekend maken. Want met het gebruiken van zonne-energie spaar je op relatief korte termijn veel geld én draag je zorg vóór het leefmilieu en tegen het broeikaseffect.’


De zonnecampagne bestaat uit drie luiken:
1. Een extra provinciale premie van 250 euro per gezin.
2. We brengen Elke dag ZONdag bij u in de buurt.
3. Er is een zonneloket voor alle mogelijke vragen en ondersteuning.
Daarenboven is er een speciale actieperiode tijdens Bouwinnovatie met informatie en een wedstrijd, waarbij iedere Limburger 2 x 1500 euro aan zonne-installaties kan willen, naast 20 troostprijzen.

Nieuwe provinciale premie
Gedeputeerde Smeets heeft als doel om het aantal nieuwe zonne-installaties op één jaar tijd te verdubbelen. Daarom geeft de provincie de eerst 400 Limburgers die beslissen een zonneboiler of een fotovoltaïsche zonne-installatie te plaatsen een duwtje in de rug met een provinciale premie van 250 euro, boven op de premie van Interelectra en in vele gevallen ook de gemeentelijke premie.

Elke dag ZONdag bij u in de buurt
In 2007 organiseert de provincie i.s.m. ODE en de Limburgse gemeentebesturen een reeks infoavonden over zonne-energie waar vooral de mogelijkheden van zonne-energie bij particulieren thuis aan bod komen. De eerste infoavond vindt plaats in Neerpelt (Gemeentehuis, zaal Patio) op 30 januari 2007 om 19.30 u. Voor de volledige kalender zie www.elkedagzondag.be.

Zonneloket
Hoe vraag ik de provinciale premie aan? Waar vind ik de lijst van installateurs? Wanneer is er een infoavond bij mij in de buurt? Hoeveel kost een zonne-installatie? Op welke premies heb ik recht? Voor al u vragen over zonne-energie kunt u terecht bij het Zonneloket. U verneemt er hoe u de provinciale premie aanvraagt en in de lijst van deelnemende installateurs van zonneboilers en fotovoltaïsche installatie vindt u vast een deskundige bij u in de buurt. De installateurs engageren zich voor het plaatsen van uw zonne-installatie volgens de relevante kwaliteitsnormen. De Bouwunie Installateurs Limburg, Confederatie Bouw Limburg en NELECTRA ondersteunen deze aanpak.

Elke maandag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur is het Zonneloket telefonisch bereikbaar op het nummer 011 51 70 59. Ga eens kijken op www.elkedagzondag.be of mail uw vragen naar [email protected].

Op Bouwinnovatie kan u terecht op de stand van het Steunpunt Duurzaam Bouwen voor al uw vragen over de campagne.

Doe mee en maak kans op een waardebon van 1 500 euro!
Voor deze campagne worden we ondersteund door Belsolar (beroepsfederatie van leveranciers van zonne-installaties). Samen met Belsolar organiseert de provincie een wedstrijd. De inzet: een waardebon van 1 500 euro voor een fotovoltaïsche installatie én een waardebon van 1 500 euro voor een zonneboiler. De troostprijzen zijn 20 radio's op zonne-energie.
Deelnemen kan door de bon die in Innovatief (Magazine van Bouwinnovatie 2007, de bijlage in Het Belang van Limburg van 27 januari 2007) verschijnt, in te vullen en terug te sturen naar het Zonneloket. U kan de bon ook terugvinden op Elkedagzondag.be.


Meer info
Zonneloket
Tel. 011 51 70 59
Mail: [email protected]
Website: Elkedagzondag.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in