Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Eerste isolatieboot in Vlaanderen

Wie denkt aan transport via de binnenvaart, denkt meteen aan het vervoer van grondstoffen, bulkgoederen of goederen met een grote massa. Maar ook niet voor de hand liggende goederen, zoals afgewerkte producten, goederen die snel op hun bestemming moeten zijn, lichtgewicht goederen, kan je met de binnenvaart vervoeren!


Dit is meteen wat Recticel Insulation in primeur realiseert. Na maanden voorbereiding, is Recticel Insulation erin geslaagd om, in  aanwezigheid van mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, als eerste voor de ganse bouwsector in Vlaanderen, een isolatieboot te lanceren vanuit Wevelgem (Leie) tot Lummen (Albertkanaal). Waterwegen en Zeekanaal NV biedt hierbij de nodige ondersteuning.

Recticel Insulation is gelegen in Wevelgem, in de industriezone Wevelgem-Zuid, aan de Leie. Het is daarom vanzelfsprekend dat voor dit watertransport de nieuwe loskade aan de Leie gebruikt is. Deze loskade is recent nog, op vrijdag 6 mei 2011, officieel geopend. De realisatie is een publiek-private samenwerking tussen Alpro Comm. V.A. en Waterwegen en Zeekanaal NV.

Recent is ook de bedrijventerreinvereniging Bleie vzw van start gegaan op Wevelgem-Zuid. Met de steun van Leiedal, de Vlaamse Overheid, POM West-Vlaanderen en de gemeente Wevelgem wil BLeie vzw de komende vier jaar concrete verduurzamingsprojecten opzetten met en voor de gevestigde bedrijven. Ook het gebruik van bijvoorbeeld de nieuwe loskade hoort hierbij. Een industriezone, zoals Wevelgem-Zuid, heeft sowieso al heel wat transport te verwerken voor aan- en afvoer. Door te kiezen voor dit alternatieve boottransport zorgt Recticel Insulation meteen voor wat minder vrachtwagens in de industriezone.


Recticel Insulation Isolatieboot voor isolatieproducten

Recticel Insulation produceert duurzame isolatieproducten die energie besparen en dus de CO2-uitstoot doen dalen. De isolatiemarkt is bovendien snel aan het groeien. Daartegenover staat het feit dat onze transportwegen aan het dichtslibben zijn. Dankzij dit alternatieve boottransport vermijdt Recticel Insulation maar liefst 24 vrachtwagens en 5.000 gereden kilometers op de Vlaamse wegen. Dit transport zorgt dus meteen ook voor een lagere CO2-uitstoot en het is uiteraard ook positief voor de mobiliteit. De proefvaart op maandag 12 september 2011 opent voor Recticel Insulation alvast heel wat kansen voor de toekomst!

Recent nog ontving Recticel Insulation, voor de vierde keer op een rij, het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen. Dit boottransport past perfect binnen deze visie van duurzaam ondernemen. De isolatieboot is volledig geladen met het topproduct van Recticel Insulation, namelijk Eurowall spouwisolatie. Recticel Insulation Inside is een Isolatiecertificaat en label. Iedereen die isoleert met Recticel isolatie, kan dit Isolatiecertificaat en label aanvragen, om op die manier zwart-op-wit te kunnen aantonen dat zijn of haar huis op een goede manier is geïsoleerd. Deze boot is dus eigenlijk meteen ook een 'Recticel Insulation Inside' boot..


Hilde Crevits: 'Samen de mobiliteit verbeteren'

Het binnenschip van 80 m vaart van Wevelgem tot Houthalen, via de Ringvaart, de Schelde en het Albertkanaal. Om tot de eindbestemming te komen, Paesen Bouwmaterialen, zal het vier dagen onderweg zijn.

Vlaams minister Hilde Crevits steunt tal van initiatieven voor het vervoer via de waterweg : “Dit proeftransport van Wevelgem tot Lummen sluit naadloos aan bij het Vlaamse beleid waarbij we de bouw van kaaimuren via publiek-private formules promoten, evenals het vervoer van pallets op de waterwegen. We sturen transportdeskundigen op pad om bedrijven informatie te bezorgen over hoe ze hun goederen duurzaam kunnen vervoeren. Samen verbeteren we zo de mobiliteit in Vlaanderen! Ik ben ervan overtuigd dat ook minder voor de hand liggende transporten in aanmerking kunnen komen voor vervoer via de waterweg. Het succes van de binnenvaart is mee te danken aan de bereidheid van bedrijven om na te denken om hun goederen duurzaam te vervoeren.”


Meer info: Recticel Insulation

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in