Eerste Energieweekend in Heusden-Zolder groot succes

Het eerste Energieweekend van het Centrum Duurzaam Bouwen (CeDuBo) is een groot succes gebleken. Meer dan 3.000 bezoekers zakten in het zonovergoten weekend van 26 tot en met 28 september af naar Heusden-Zolder om er kennis te maken met innovaties inzake energie en kostenbesparing. “Er was veel volk, en ook de verschillende infosessies zaten telkens afgeladen vol,” vertelt Sonja Claes, voorzitter CeDuBo. “Een bewijs dat duurzaam bouwen wel degelijk op de groeiende interesse van een breed publiek mag rekenen.”

Centrum Duurzaam Bouwen op de voormalige mijnsite in Zolder organiseerde haar eerste Energieweekend in een periode waarin de dalende koopkracht een hot nieuwsitem was. 3.000 bezoekers over de drie dagen én nog eens 25.000 unieke bezoekers op de website ( www.energieweekend.be ): het is niet niks. “De actualiteit heeft ons een handje geholpen,” legt Sonja Claes uit, “maar dat is niet de reden van het succes. Het grote, uiterst kwalitatieve aanbod van de standhouders en de volle steun van onze onze communicatiepartners Luminus, Het Belang van Limburg, TVL en Livios zorgde ervoor dat we veel mensen hebben kunnen aantrekken. Bezoekers uit heel Limburg en daarbuiten, die overigens erg tevreden waren over het aanbod.”
Op naar de tweede editie

Het succesverhaal krijgt een vervolg. In 2009 organiseert CeDuBo zeker een tweede editie van het Energieweekend. “We willen het aanbod nog meer uitbreiden zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten,” zegt Sonja Claes. “Op die manier kunnen we onze knowhow en die van de partners delen met een steeds groeiend publiek.”

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in