Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Een nieuwe poort voor de woning

Sinds vorige week ligt de nieuwe editie van Compleet Wonen - Poorten in de winkelrekken. De uitgever verzamelde voor Habitos.be de opmerkelijkste innovaties in de poortenmarkt.

Persoonlijke afrastering

Als het van Betafence afhangt, dan behoren onpersoonlijke afrasteringen tot de voltooid verleden tijd. Met de Zenturo brengt het immers een afrasteringsconcept dat elke afrastering uniek en persoonlijk kan maken. De afrastering maakt gebruik van verschillende maasgroottes en dubbele, alternerende horizontale draden, wat een speels effect sorteert. Elk paneel kunt u bovendien nog verder aanvullen met Zenturo pixels (zie foto), Zenturo Flexo strips of Zenturo Perfo strips.
Meer info: Betafence

Kantelpoort zonder plaatsverlies
 

De belangrijkste reden waarom kantelpoorten terrein verliezen ten voordele van sectionaalpoorten, is dat kantelpoorten beduidend meer plaats innemen. Met zijn nieuwe garagepoort ET 500 wil Hörmann daar verandering inbrengen. Het uitzwenken van deze garagepoort is immers beperkt tot amper twintig centimeter. Andere troeven van de ET 500 zijn de robuuste poortconstructie, een zeer stille werking en de mogelijkheid om te kiezen tussen een geperforeerde plaat met 45 procent ventilatiedoorlaat of panelen.
Meer info: www.hormann.be

Waar is de garagepoort?

Wie dacht dat een garagepoort en een gevel altijd met verschillende materialen bekleed worden, heeft het mis. Het Trudoors-concept van Idem biedt immers de mogelijkheid om de garagepoort en de gevel met hetzelfde materiaal te bekleden. De garagepoort en de gevel liggen hierbij in hetzelfde vlak en lopen naadloos in elkaar over, waardoor de garagepoort als het ware in het niets verdwijnt. Het concept bestaat al enkele jaren, maar recent vulde Idem het aan met nieuw volkern plaatmateriaal Trespa dat bestand is tegen weer en wind. Daarbovenop kunt u voor dat plaatmateriaal kiezen uit zeventien verschillende houtdecors.
Meer info: www.idem-poorten.be

Beschermd tegen lawaai

Vaak maken producten die bedoeld zijn voor professionele doeleinden ook de overstap naar particuliere woningen. Bij de geluidswerende Noistop Green tuinpalen is dat net zo. Het verschil met de industriële panelen is dat ze kleiner en daardoor gemakkelijker hanteerbaar. De combinatie van de kern uit speciaal ontwikkelde geluidsabsorberende steenwol, geperforeerd groen polyethyleennet, een gegalvaniseerd metalen beschermrooster, gegalvaniseerde L-profielen die het paneel boven- en onderaan omsluiten en de zijdelings gegalvaniseerde metalen lippen met voorgeboorde gaten verzekeren een optimale geluidsabsorptie én geluidsisolatie.
Meer info: www.specialfences.be

Bron: Compleet Wonen - Poorten

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in