Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Een geluidswerend dakvenster

Bijna iedereen slaapt graag uit, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Vaak halen storende geluiden je uit je nachtrust. Denken we bijvoorbeeld aan de regen. Daarom bedacht Velux de Energy & Silence, een dakvenster dat het geluid van neerslag met de helft vermindert.

Met gemiddeld 200 regendagen per jaar is de Energy & Silence geen overbodige luxe. Het dakvenster houdt tot 7dB meer regengeluid tegen. In vergelijking met een traditioneel venster is dat liefst de helft minder. De profielen van de Energy & Silence zijn uitgerust met een speciale coating. Samen met een nieuwe dubbele beglazing zorgt deze ervoor dat het geluid van de regen tot 48 dB wordt verlaagd. Normaal wordt je wakker bij 50 dB.

Naast het geluid van regen en hagel, krijgen ook hitte en koude veel minder kans om binnen te dringen dankzij een nog verbeterde isolatiewaarde van het venster (Uw = 1,3 W/m².K). Bovendien zorgt de dubbele beglazing voor een extra bescherming inzake de veiligheid van de personen binnenin. Een laatste voordeel van het dakvenster is een belastingvermindering van 40% dankzij de uitstekende isolatiewaarde van het glas (Ug = 1,0 W /m².K).

Meer info: Velux

Paleis 4 - Stand 316

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in