Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Ecotherm Slimline Plus: Glaswol en PIR in één isolatieplaat

Unidek/Ecotherm België introduceert met Ecotherm Slimline Plus en Unidek Aero twee nieuwe isolatieproducten in zijn gamma.
Ecotherm Slimline Plus combineert het beste van twee isolatiematerialen. De PIR-isolatieplaat is namelijk voorzien van een 20 mm dikke laag glaswol. Het Unidek Aero-element is een sandwichpaneel voor hellende daken dat driemaal sterker is dan de klassieke panelen.

De Ecotherm Slimline Plus combineert een PIR-isolatieplaat met een 20 mm dikke laag glaswol. Deze vermijdt dat de platen bij plaatsing tegen de binnenmuur worden weggedrukt door uitstulpende mortelresten. Door het wegdrukken van de platen sluit het isolatieschild niet overal perfect aan op de binnenmuur, wat nefast is voor de prestaties. De Slimline Plus combineert dus het voordeel van hoogrendement PIR-isolatie met de soepelheid van glaswol. Slimline Plus heeft een lambdawaarde van 0,021 W/mK. Het nieuwe isolatieproduct heeft overigens een lage verwerkingsdrempel. Er zijn geen aanpassingen aan het traditionele ontwerpconcept nodig: geen bredere spouw,… en ook voor aannemers is het product eenvoudig te verwerken.

 

Sterke dakpanelen

Naast de introductie van de Slimline Plus verbeterde Unidek zijn gamma sandwichpanelen voor hellende daken met Unidek Aero. De sandwichelementen zijn samengesteld uit een kern van hoogwaardig wit of zwart low lambda geëxpandeerd polystyreenschuim (EPS) (lambda = 0,031 W/mK). Aan beide zijde van de EPS-kern bevinden zich precisiegefreesde sleuven, waarin de speciale verstijvers zijn aangebracht. De plaatsing van de verstijvers om de 30 cm maakt het heel gemakkelijk om de interieurafwerking aan te brengen. Unidek heeft ook een Aero-variant in het gamma die al is afgewerkt met gispvezelplaten.

Dankzij de verstijvers is het Aero-element ook driemaal sterker dan de klassieke panelen. Dat maakt grotere overspanningen mogelijk in vergelijking met de voorgangers en bovendien zijn er geen ravelingen meer nodig voor de plaatsing van dakramen. Ook de breedte van 120 cm is een troef. Die verhoogt het plaatsingsrendement met 20% ten opzichte van de vroegere 100 cm brede elementen.
De maximum lengte van de elementen bedraagt 8 meter.

Wie voor 1 september 2010 een Unidek Aero dak van minimaal 40m² aankoopt, krijgt zijn zonnecollector gratis van IZEN.
 

Meer info: Unidek

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in