Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
hormann logo
Winsol
Ramen en deuren

Duurzame en veilige garagepoorten

Crawford Normstahl, fabrikant van garagedeuren, ontwikkelde een aantal nieuwe productiemethoden waarmee de duurzaamheid en de veiligheid van garagepoorten een flink stuk groter worden. De inbraakveilige poorten komen overigens in aanmerking voor een fiscaal voordeel van de overheid.

Veroudering poorten

Door inwerking van de zon, de vochtigheid en bijvoorbeeld chemicaliën die zich in de atmosfeer bevinden, veroudert het poortvlak van je garagepoort onvermijdelijk. Om optimaal weerstand te bieden tegen dit verouderingsproces gebruikt Crawford Normstahl een standaard eindafwerking in een Ral kleur, die nog vóór de aanmaak van het poortvlak op de staalplaat wordt aangebracht. Daarbij komt er op de staalplaten een kunststoffen folie, al dan niet voorzien van een reliëfstructuur (bijvoorbeeld houtimitaties, structuurlakken of andere effecten). Beide procedés hebben het grote voordeel dat zij weerstand bieden tegen het te snel verouderen van de kleur en het materiaal aan het oppervlak van het poortblad. Nadeel is dat niet alle kleuren beschikbaar zijn in deze versie.

 

Poort in natlak of klaarlak

De tweede optie (bekleed met folie) biedt dankzij de eigenschappen van de folies een extra bescherming tegen het inwerken van vreemde stoffen (bepaalde chemicaliën, zure regen, ... ).
Als je kiest voor een duurdere versie in Ral kleur dan wordt jouw poort gekleurd via een natlakprocedé. Om veroudering tegen te gaan, raadt Normstahl naar een kleur in klaarlak te vragen, voor een betere bescherming. Een dure maar lonende optie bij niet-standaard donkere kleuren of kleuren waar blauw of rood in is verwerkt.


Fiscaal voordeel veilige poorten

De fabrikant van garagedeuren heeft ook poorten die voldoende weerstand bieden tegen inbraakpogingen, gecertificeerd is door een onafhankelijk organisme en daardoor voldoet aan de “Europese” normen. Normstahl raadt je aan om bij de leverancier naar een garagepoort met een weerstandsklasse 2 (WK2) of “gewaarborgd” gelijkwaardig (vraag naar een onafhankelijk attest van gelijkwaardigheid met de Europese norm ENV1627-1630) te vragen.

In België bestaat overigens een mogelijkheid om op die manier te genieten van een niet onaardig fiscaal voordeel van maximaal € 690 voor het aanslagjaar 2010 (inkomsten / uitgaven 2009). 


Design poort

Crawford Normstahl besteedt ook veel aandacht aan het design, de afwerking aan binnen- en buitenzijde van de poort, de veiligheid bij gebruik en het totale comfort. Dat vertaalt zich in een gemakkelijke bediening, goede isolatie en een ingebouwde ventilatiesleuf. Ook het optische totaalbeeld is van groot belang. De nieuwste Normstahl “Euro”-sectionaalpoort is daar een mooi voorbeeld van. Ongeacht de hoogte van de garagepoort blijven de secties symmetrisch verdeeld over de volle hoogte van de garagepoort. Ook de beveiliging tegen het klem raken van vingers, bij het bedienen van de garagepoort, is nog steeds gegarandeerd.
 

Zijdelingse poort

Na het samengaan van Crawford en Normstahl zijn een aantal Normstahl troeven nu ook als optie beschikbaar voor het assortiment uit de Crawford collectie sectionaalpoorten. Zoals de Normstahl zijdelingse sectionaalpoorten en de Crawford g60 sectionaalpoorten die ook beschikbaar zijn met foliebekleding. Voor de g60 is de optie inbraakbeveiliging volgens weerstandsklasse 2 eveneens beschikbaar op aanvraag.

Meer info: Crawford Normstahl 
 

Meer weten over poorten voor de garage?

Lees ons dossier Garagepoorten

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in