Durabrik opent kijkstraat met vier woningtypes

Durabrik Bouwbedrijven heeft in Drongen (Gent) een nieuwe kijkstraat met vier typewoningen geopend. Elk van de vier woningen is gericht op een bepaalde woningvoorkeur. Klanten kunnen zich hier al een moment thuis voelen in het huis van hun toekomst.

 

All-in-one

Durabrik Bouwbedrijven groeide sinds 1966 uit tot een gerenommeerde ‘fullservice’ partner in het Belgische bouwlandschap. Het familiebedrijf met wortels in Drongen is momenteel actief in de woning- en appartementenbouw, renovatie en verkavelingsprojecten.
Voor elk van deze woonoplossingen is Durabrik een all-in-one partner, waarbij de klant van a tot z doorheen het bouwproces wordt begeleid en toch maximale flexibiliteit geniet. Elk project is bijgevolg honderd procent maatwerk.

 

Kijkstraat

In de buurt van de nieuwe showroom in Drongen (Gent) trok Durabrik vier kijkwoningen op die opengesteld worden voor het publiek. Elk van de vier woningen – Domo, Eco, Family en Silver – heeft specifieke bouwtechnische aspecten en is gericht op een verschillende woonvoorkeur. Toch kunnen elementen uit de afzonderlijke woningen ook gecombineerd worden om de eigen woning op maat samen te stellen. “We streven hierbij telkens naar de beste prijs-kwaliteitverhouding”, luidt het bij Durabrik.

 

Domo

Het woningtype ‘Domo’ is gericht op mensen met een druk leven, die hun thuis zien als warm nest met alle comfort, waarin het heerlijk onthaasten is. Voor deze woning werd een domoticasysteem ontworpen dat gericht is op gebruiksgemak, met onder meer een centraal stofzuigersysteem en automatische en gemoduleerde verlichting.
De badkamer is hier een plaats voor wellness en relaxatie, met massagejets in bad en douche.

 

Family

Veiligheid, ontspanning en educatie staan centraal in het type ‘Family’. Alles in dit ontwerp draait rond kindvriendelijk wonen. Geen scherpe hoeken, wel kindveilige elektrische punten en kranen, antislipvloeren in de badkamer en op de trap. Voor de dreumesen die kruipend hun omgeving verkennen wordt overal vloerverwarming voorzien.

 

Silver

Levenslang wonen is tegenwoordig hot, en het woningtype ‘Silver’ speelt daar op in. Dit type is gemaakt voor de vooruitziende bouwer die wil anticiperen op een mindere mobiliteit later. Toegankelijkheid en onderhoudsgemak staan centraal: egale vloerniveaus, brede binnendeuren en gangen, ruime badkamer met inloopdouche, geen drempels, vlot bedienbare stopcontacten, automatische verlichting, enz.

 

Eco

Bij ‘Eco’ tot slot staat energiezuinigheid voorop. Isoleren en hergebruik van energie zetten er de toon. 8 cm PU-isolatie in de muren, 18 cm glaswol in het dak en 5 cm PU in de vloer. De woning haalt een K-30 waarde en beschikt over vierseizoensglas, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en houdt rekening met de oriëntatie naar de zon. Op het dak werden zonnepanelen en een zonneboiler geïnstalleerd, ter ondersteuning van de warmwaterproductie.

 

Bezoek

De typewoningen in de nieuwe kijkstraat van Durabrik zijn te bezoeken in de Gapaardkouter. Dat is een zijstraat van de Antoon Catriestraat in Drongen, ter hoogte van huisnummer 15. De woningen zijn elke maandag, vrijdag en zondag te bezoeken tussen 14 en 17.30 uur.

Info: Durabrik

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in