Durabrik opent hedendaagse inspiratieruimte

Durabrik heeft de deuren geopend van zijn gloednieuwe inspiratieruimte. Met deze 550 m² grote ruimte wil Durabrik zijn klanten op een unieke manier begeleiden bij het ontwerp van hun woning en bijhorend interieur. Daarbij wordt gebruik gemaakt van innoverende tools.


Nog maar twee jaar geleden breidde Durabrik zijn hoofdkwartier aanzienlijk uit met een gloednieuw gebouw langsheen de E40. Dit wordt gekenmerkt onder meer door het blanco huis dat in de hoek van het gebouw is geïntegreerd. De toenmalige uitbreiding was de veruiterlijking van de interne bedrijfscultuur die is gestoeld op de 5 gedefinieerde waarden en eveneens de klemtoon legt op transparantie, openheid en zelfontplooiing.


U-proces

Durabrik vond het logisch om zijn interne bedrijfscultuur verder te zetten in de contactmomenten met de klant. Joost Callens, CEO van Durabrik Group, vertelt : “Onmiddellijk na de uitbreiding van 9 september 2009, zijn we begonnen met de uitwerking van de inspiratieruimte. We hebben daarvoor lang en uitgebreid overleg gepleegd met verschillende partijen. Om tot het huidige resultaat te komen maakten we gebruik van het U-proces, mede begeleid door de specialisten van The Hub. Het designbureau Pars Pro Toto schonk de nodige aandacht aan het belevenisaspect en tekende het te volgen traject voor de bezoeker uit.”


Uitnodigende materialen

De inspiratieruimte werd ontworpen door architectenbureau Salens. Dat het hen aan creativiteit niet ontbreekt, bewezen ze in 2009 al met de integratie van het Blanco Huis in het hoofdgebouw. Voor het huidige project wilde Salens bovenal een huiselijke sfeer creëren. Daarom werd de inspiratieruimte voorzien van een houten vloer en een warme, maar functionele verlichting. Ook het onthaal onderging de nodige aanpassingen: de onthaalbalie bevindt zich nu op de kruising tussen het oude en het nieuwe gebouw, waardoor de inspiratieruimte de centrale schakel wordt.


Rondwandelen in nog te bouwen verkaveling

Durabrik koos er bewust voor om slechts een deel van de inspiratieruimte te wijden aan de traditionele bouwmaterialen. Toekomstige bouwers en verbouwers kunnen terecht in de bibliotheek om architectuur- en interieurboeken in te kijken. In de digitale beeldenbank Inspiro kunnen ze foto’s zoeken van huizen en interieurs die aansluiten bij hun persoonlijke smaak. Met behulp van een kaart met QR-code worden de beelden ingescand en opgeslagen in een persoonlijk fotoalbum dat de basis vormt bij het ontwerpen van de eigen woning en het bijhorende interieur.

Wie kiest voor een huis in een verkaveling kan aan de hand van het op maat gemaakte 3D-programma Visio zijn toekomstige woonwijk bezoeken. De inrichting van het huis kan in real time worden gewijzigd totdat het gewenste resultaat wordt bereikt. Op die manier kan worden rekening gehouden met de voorkeuren van de klanten, wat een unicum is in de bouwsector.

Joost Callens besluit : “Consumenten zijn steeds meer en meer op zoek naar een totaalbeleving. Ze zijn ook op zoek naar authenticiteit. Met de inspiratieruimte kan Durabrik deze mensen op een unieke manier benaderen en worden ze meer en beter begeleid bij het ontwerp en de bouw van hun woning, wat voor de meeste gezinnen nog steeds een mijlpaal is.”


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in