Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
hormann logo
Winsol
Ramen en deuren

Dubbele beglazing met isolatiewaarde van drievoudige beglazing

Sprimoglass lanceert de ‘Sprimo Z8 en Z4’. Het is de eerste dubbele beglazing met isolatiewaarde van een drievoudige beglazing en de eerste driedubbele beglazing met een isolatiewaarde van 0,4 Ug.


De Sprimo Z8 dubbel glas heeft de warmte-isolerende eigenschap van drievoudige beglazing. De Sprimo Z4 is de eerste drievoudige beglazing met een zeer lage Ug waarde van 0,4.


Sprimo Z8

"Ons R & D-team heeft meer dan een jaar gewerkt om deze doorbraak te creëren en we zijn eindelijk klaar om deze nieuwe reeks producten op de markt te brengen in 2012" zeggen de drie broers Prégardien, zaakvoerders van Sprimoglass. "Met een thermische isolatie waarde van 0,8 W/m²K voor de Sprimo Z8 zijn we er in geslaagd om een dubbele beglazing te ontwikkelen die kan concurreren met drievoudige beglazing op het vlak van thermische isolatie, maar met slechts een nominale dikte van 20 mm."

Dankzij het nieuwe 'Sprimo Z' assortiment van Sprimoglass kunnen architecten en ontwerpers opnieuw genieten van een ongeëvenaarde creatieve vrijheid. Het product is conform aan de NBN S23-002 en biedt alle voordelen van de traditionele dubbele beglazing, zoals veiligheid, zonne- en geluidsisolatie.

"De Sprimo Z8 kan zelfs worden ingebouwd in bestaande ramen waardoor een superieure thermische isolatie wordt bereikt, die onmogelijk was in het verleden als gevolg van de dikte en het gewicht van driedubbele beglazing". "We gebruiken zelfs een superisolerende afstandshouder om de prestaties van het raam nog verder te verbeteren. Eén zijde wordt gehard om meteen voor de veiligheid binnen de woning te zorgen.“


Sprimo Z4

“Voor de Sprimo Z4 hebben we terug drievoudig glas met de beste waarde tot heden van 0,4 Ug en kunnen we gewicht besparen als we onze geharde coatings in de plaats van het zware gelaagd gebruiken.”


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in