Droomhuis onder de zon

Naast een eigen stek in eigen land, zijn er evenveel Belgen die dromen van een mini-paradijs over de grenzen heen: een huis met voorportaal in Canada, een houten huis in Victoriaanse stijl in Zuid-Afrika, een finca in Spanje, een wit kalkstenen huisje op een Grieks eiland…

Vaak blijft het bij dromen, maar sommige Belgen zijn vastbesloten hun droom in werkelijkheid om te zetten… In Droomhuis onder de Zon trekt Els Tibau met deze vastbesloten Belgen naar het buitenland om er op zoek te gaan naar hun droomhuis. We krijgen zicht op de reden van hun verhuis, de streek waar ze willen gaan wonen en het soort huis dat ze zoeken. Soms gaat het om een vakantiehuis dat eventueel later als permanente woonst kan dienen, maar meestal –omwille van de afstand- gaat het om een definitieve verhuis naar het buitenland.

Droomhuis onder de Zon is meer dan alleen een zoektocht naar een huis. Het koppel begint een nieuw leven in het buitenland en daar komt heel wat bij kijken. Naast de aankoop, de renovatie en/of de inrichting van een huis, moeten ze de regio en de lokale gebruiken leren kennen, werk zoeken, een vriendenkring uitbouwen, papieren in orde brengen… Maar hoe pak je dit alles aan en waar moet je rekening mee houden? Voor een antwoord op al deze vragen wordt Els op sleeptouw genomen door lokale 'experts' die de streek door en door kennen.

 

Meer info: VIJFtv

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in