Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Draadloos systeem maakt garagepoortbediening nog veiliger en comfortabeler

Voor de codering van radiosignalen geldt: Wat actueel nog als veilig geldt, kan morgen al gekraakt zijn. Opdat het voor onbevoegden praktisch onmogelijk is, om automatische garagepoorten van Hörmann via radio te openen, schakelt Hörmann om op een nieuw radiosysteem. De handzenders van Hörmann beschikken echter niet alleen over een nieuw binnenleven, maar ook langs buiten heeft Hörmann ze in een nobel design gevormd.
De vier nieuwe handzendermodellen met vijf, vier, twee toetsen of één toets liggen met hun ronde vorm, het nobel glanzend oppervlak en hun kop- en voetgedeelte van verchroomd metaal goed in de hand.

Nobele finish

Met hun ronde vorm liggen de nieuwe handzenders voor Hörmann aandrijvingen goed in de hand en zijn ze met hun hoogglansoppervlak ook een lust voor het oog.

Extra troef voor nieuwe handzenders

Het vanaf de zomer 2011 standaard geleverde BiSecur radiosysteem van Hörmann benut een codering die ook bij on-line-banking wordt toegepast. Samen met specialisten in kryptologie van de Ruhr-Universiteit Bochum heeft de fabrikant van garagepoorten en aandrijvingen het proces ontwikkeld.

"Om de code van slechts één handzender te ontsleutelen, moeten zelfs supercomputers meerdere duizend jaren rekenen", zegt prof. dr. Christof Paar van het Horst Görtz Instituut voor IT veiligheid van de Ruhr-Universiteit Bochum. Binnenkort is het dan in de praktijk uitgesloten, dat inbrekers bijvoorbeeld met een schootcomputer via radio gewoon in de garage en ook in huis kunnen komen.

Behalve zeer hoge veiligheid biedt BiSecur ook extra comfort. De handzender toont door op de knop te drukken aan, of de deur ook werkelijk gesloten is. Praktisch, als de deur niet in zichtwijdte ligt. Een speciale sluitfunctie meldt automatisch, wanneer de deur gesloten is. Zo kan men zeker zijn dat het sluitbevel ook werd uitgevoerd.

Meer info
Lijkt de BiSecur jou wel wat? Surf dan snel naar de website van Hörmann en bestel jouw exemplaar.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in