Deceuninck verwerft de recyclage-installatie van Verpola

Deceuninck verwerft de pvc-recyclage-installatie van het Belgische bedrijf Verpola uit Brugge. Samen met de al aanwezige recyclagecapaciteit van de pvc-extrusiefabriek in Gits, verhoogt Deceuninck hiermee zijn jaarlijkse capaciteit tot 20.000 ton. De volledige lijn wordt geïntegreerd in de infrastructuur van de bestaande grondstoffenfabriek in Diksmuide.


De totale investering bedraagt 3 miljoen euro. Op termijn biedt deze activiteit werk aan 13 medewerkers. Vanaf het 2de kwartaal 2012 start de recyclage van postindustrieel afval geleverd door het netwerk van raamfabrikanten van het bedrijf. Eind 2012 start ook de recyclage van end-of-life pvc-ramen die onze raam- en deurinstallateurs ons leveren.


Duurzame bouwproducten

Tom Debusschere, CEO: “Bij Deceuninck geloven wij in ‘building a sustainable home’: We creëren duurzame bouwproducten met superieure isolatie, een zo laag mogelijke consumptie van materiaal en een levenscyclus van meer dan 50 jaar. Op het einde van de cyclus (“end-of-life”) worden onze producten gerecycleerd tot nieuwe grondstoffen. Met deze strategische investering maken we onze visie zeer tastbaar. Wij recycleren zowel pvc, Twinson houtcomposiet als de nieuwe glasvezelversterke pvc.”

Bernard Vanderper, Directeur Noordwest-Europa: “Dankzij onze bouwproducten bouwen onze klanten op twee manieren duurzaam. Ten eerste bieden we energiezuinigere producten aan, met een lange levensduur. Ten tweede engageren wij ons ertoe die producten te recycleren op het einde van hun levenscyclus.


Groene energie

De meest groene energie, is de energie die je niet verbruikt. Onze nieuwste generatie ramen biedt superieure isolatie, waardoor een gezin over een periode van 50 jaar zowat 50.000 liter stookolie kan besparen.

De meest groene grondstof, is de grondstof die je niet verbruikt. Onze nieuwste raamdesigns leveren een betere energieprestatie bij een zo laag mogelijk gewicht. We behalen nu passiefhuis-isolatiewaardes met 40% minder materiaalverbruik. De gebruikers van onze producten dragen zo bij tot het in stand houden van de natuurlijke rijkdommen. Bovendien verhoogt Deceuninck nu zijn recyclagecapaciteit om het gebruik van nieuwe grondstof te vervangen door gerecycleerde grondstof.

Dit concept wordt op de markt gebracht onder de gedeponeerde merknaam Renocycleren. Dit is de combinatie van Renoveren en Recycleren.”


Verpola

Verpola nv is een bedrijf uit Brugge (België) en een begrip in de recyclage van eps- of piepschuim-verpakkingsafval. Het bedrijf is 20 jaar geleden opgestart in samenwerking met Philips Brugge. De gerecycleerde eps-korrels verwerkt Verpola in zijn vloerisolatiesysteem, Betopor.

In 2004 startte Verpola de verwerking van hard pvc-afval, afkomstig van onder andere postindustriële zaag- en montageresten en end-of-life ramen, planchetten, rolluiken,… .

Verpola verkoopt nu zijn pvc-recyclage-installatie aan zijn partner Deceuninck, om zich toe te kunnen leggen op de verdere ontwikkeling van Betopor.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in