Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Deceuninck behaalt PEFC-certificering

Deceuninck heeft een PEFC-certificering behaald voor zijn innovatieve Twinson materiaal. Twinson verweeft naadloos traditie en innovatie door de natuurlijke look & feel van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van pvc te combineren. Naast aanzienlijke ecologische voordelen, waaronder 100% recycleerbaarheid, onderstreept Twinson via het PEFC-certificaat de bekommernis van Deceuninck om het milieu.


De PEFC-certificering van Twinson is een nieuwe bevestiging van Deceunincks niet aflatende bekommernis om het milieu. Het bedrijf biedt zijn klanten op die manier de bijkomende garantie op een natuurlijk product – snelgroeiende den – dat voortdurend heraangeplant wordt. PEFC staat voor ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification’ en is een internationale organisatie die ‘best practices’ in bosbeheer promoot. Ze verzekert dat houtproducten gemaakt worden volgens de hoogste ecologische, sociale en ethische standaarden. De organisatie werkt via nationale boscertificeringssystemen en zorgt voor de continue heraanplanting van gekapte bomen. Ze attesteert eveneens producten die gecertificeerd hout bevatten en die vervolgens het PEFC-logo mogen dragen, een vertrouwd keurmerk over de hele wereld. Voortaan behoort dus ook Twinson tot het wereldwijde PEFC-productnetwerk.


Gesloten circuit

Deceuninck gaat nog een stap verder. Om tot een gesloten circuit te komen, introduceerde Deceuninck de Twinson recycle zak. Plaatsers kunnen na installatie alle Twinson zaagresten in de desbetreffende zak verzamelen en aan de plaatselijke Deceuninck-verdeler terugbezorgen. Na ophaling via het erkende distributienetwerk, recycleert Deceuninck het materiaal tot nieuwe producten. Van grondstof tot grondstof wordt op die manier een perfect sluitende circkel gegarandeerd.


Materiaal

Aan de basis van Twinson ligt een opvallend procédé. Bij de productie hecht het pvc zich rondom minuscule houtpartikels van zo'n 500 micron. Het resultaat is een materiaal dat voor 50 procent uit pvc en voor 50 procent uit hout bestaat. Twinson is een absolute schoonheid: een warm, natuurlijk uiterlijk gecombineerd met een bijzonder aangename tactiliteit. De waterbestendigheid, de robuustheid, de splinter- en rotvrijheid, de natuurlijke look en de esthetische meerwaarde zijn maar enkele van de vele Twinson-voordelen. Deceuninck beantwoordt met Twinson aan alle comforteisen van de hedendaagse architectuur. Het assortiment bestaat uit verschillende natuurkleuren en biedt oplossingen voor zowel terras als gevel.

Bron: Deceuninck

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in