Financiele aspecten

De woningverzekering op basis van het aantal kubieke meter

Met de woningverzekering van Corona Direct verzeker je je woning op basis van het volume

Een woningverzekering is niet wettelijk verplicht in België, toch is het geen overbodige luxe. De financiële gevolgen bij bijvoorbeeld een brand of een blikseminslag zijn vaak niet te overzien. Veel risico’s zullen dan ook gedekt worden door de woningverzekering. Toch zal je in sommige gevallen wel verplicht worden een brand- en/of woningverzekering af te sluiten:

 • Als je een huis of appartement wil huren, kan de eigenaar je via het huurcontract verplichten tot een brandverzekering.
 • Als je vastgoed wenst aan te kopen en hierbij beroep doet op een hypothecair krediet, dan zal de bank je vaak vragen een brandverzekering af te sluiten.

Verzekerd op basis van volume

Met de woningverzekering van Corona Direct verzeker je je woning op basis van het volume. Je bent dus verzekert per kubieke meter. Dit maakt de aanvraag voor een woningverzekering niet alleen eenvoudiger, het vermindert ook de foutenmarge. Bij de traditionele woningverzekeringen baseert men zich op het doorgegeven aantal ruimtes en de oppervlakte van een woning voor het bepalen van de premie. Corona Direct bepaalt de premie op basis van het volume, hierdoor ben je als verzekerde niet langer ongerust of alles wel correct verzekerd is, ook ligt de premie niet hoger dan noodzakelijk.

Door gebruik te maken van een 3D simulatie van je huis, ben je dus altijd correct en voordelig verzekerd.

Bereken hier je premie.

Kies de verzekering die bij je past

Corona Direct biedt 3 verschillende woningverzekeringen aan, namelijk een verzekering voor de woning, een verzekering voor de inboedel en een verzekering voor de woning en de inboedel.

 • Woning en inboedel
  • Je verzekert de nieuwwaarde van het gebouw.
  • Je bezittingen zijn verzekerd.
 • Woning
  • Enkel het gebouw is verzekerd.
 • Inboedel
  • Enkel de schade aan bezittingen is verzekerd.

Waarom Corona Direct?

 1. Corona Direct biedt verzekeringen die passen bij de levensstijl van de klanten. Zo betaal je alleen voor hetgeen je echt nodig hebt. 
 2. Heb je hulp nodig of wil je schade melden? Corona Direct is 24/7 beschikbaar.
 3. Werk je niet graag met tussenpersonen? Je staat rechtstreeks in contact met Corona Direct en dat maakt hen goedkoper, sneller en efficiënter.

Niet overtuigd? Lees dan alle redenen om te kiezen voor Corona Direct. 

Heb je vragen of wil je meer weten over de algemene voorwaarden? Neem dan een kijkje op de website van Coronadirect.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in