Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

De oplossing bij beperkte isolatieruimte voor daken en zolders

Bij het renoveren van de zolder krijg je vaak te maken met weinig beschikbare isolatieruimte tussen de spanten. Met diktes van 60 tot 160mm is de minerale glaswol TI 132 U van Knauf Insulation speciaal ontwikkeld voor dit soort situaties. Hierdoor win je bovendien woonvolume, terwijl de verbeterde lambda-waarde voor hetzelfde thermisch en akoestisch comfort zorgt. Deze minerale wol met de revolutionaire ECcose Technology bevat, naast een 100% natuurlijk bindmiddel, ook enkele unieke troeven.
Knauf Insulation TI 132 U wordt geleverd als een onbeklede, opgerolde glaswolplaat en is speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken, zowel bij renovatie als nieuwbouw. Met zijn uitzonderlijk lage lambda-waarde (0,032 W/m.K) bereikt hij bij een geringere dikte toch dezelfde warmteweerstand of R-waarde als een dikkere uitvoering met een hogere lambda-waarde. Kortom, zeer hoge thermische prestaties, maar dat is lang niet alles. 

Speciale troeven

Bijvoorbeeld wat betreft de verwerkingstechniek. De isolatie wordt geplaatst tussen de spanten en de sparren van de dakconstructie. De TI 132 U heeft een hogere densiteit en stijfheid, waardoor de zijwaartse elasticiteit nog verhoogd wordt en het materiaal zich dus ook bij grote tussenafstanden tussen de sparren klemt, zonder extra bevestigingen. Die eigenschap resulteert ook in een rechter snijvlak, makkelijk te bewerken met de snijmarkeringen om de 10 cm. In combinatie met een dampscherm aan de warme zijde van de isolatie, kan je rekenen op een optimaal binnenklimaat. Verder heeft het zachte materiaal geen irriterend effect op de huid, is het geurloos en eenvoudig te snijden. En tot slot: hoe groter het te isoleren oppervlak, hoe meer woonvolume er gewonnen wordt. Dat kan bij grote ruimtes dus aardig oplopen…  

Energiebesparing

Een niet-geïsoleerd dak is verantwoordelijk voor 30% van alle warmteverlies in de woning. Toch heeft er in België nog ongeveer 1 op de 5 daken geen enkele vorm van isolatie*. Met de TI 132 U biedt Knauf Insulation een innovatief en duurzaam product met eenvoudige plaatsing, dat door zijn performantie een snelle terugverdientijd oplevert. Naast de verschillende regionale premies heeft men bij het plaatsen van dakisolatie recht op een fiscale vermindering van 30% bij een maximum van €2.930.

Knauf Insulation bracht als eerste een uniek bindmiddel op de markt gebaseerd op duurzame grondstoffen. De typisch bruine kleur zonder kunstmatige kleurstoffen is dan ook een garantie dat de gebruiker met de echte glaswol met Ecose Technology te maken heeft. Er zitten geen formaldehyde, fenol, acrylaten of andere bleekstoffen meer in. Onbeklede glaswol met EcoseTechnology levert een belangrijke bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit, getuige de Eurofins Indoor Air Comfort-certificering.

Technische gegevens

  • Diktes TI 132 U: 60, 80, 100, 110, 120, 130, 140, 150, 160mm
  • Lambda-waarde: 0,032 W/m.K
  • Euro-brandklasse A1

Meer info: Knauf

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in