De Eerste Prijs voor www.energiesparen.be

In de bouwsector worden heel wat prijzen uitgereikt, maar bij geen enkele daarvan heeft de (ver)bouwer zelf iets in de pap te brokken. Daarom lanceerde het bouwmagazine Beter bouwen en verbouwen de Eerste Prijs.

Lezers konden kiezen wie volgens hen in de loop van het voorbije jaar het meest gedaan heeft voor de (ver)bouwers van dit land op gebied van duurzaam bouwen, betaalbaar bouwen en de bescherming van de bouwheer.

De trofee, een cijfer 1 gemaakt van foamglas, werd op 3 maart tijdens Batibouw uitgereikt aan de website www.energiesparen.be, de website van het Vlaams Energieagentschap. Die won met ruime voorsprong (42 % van alle uitgebrachte stemmen) op ex-staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie Els Van Weert (25 % van de stemmen), VIBE (17 % van de stemmen) en VLABO, Passiefhuis-Platform en Woodforum (elke ongeveer 4 % van het totale aantal stemmen).

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) geeft uitvoering aan een duurzaam energiebeleid voor Vlaanderen. Stimuleren van rationeel energiegebruik en milieuvriendelijke energieproductie vormt een van zijn hoofdtaken.

De meest geconsulteerde items op www.energiesparen.be zijn het opzoeken van alle energiepremies op basis van postnummer, het berekenen van de terugverdientijd bij de plaatsing van dakisolatie in een be-staande woning en het adviesonderdeel 'Eerste Hulp Bij Energiebesparing - EHBE'. Daarnaast kan de bezoeker heel wat gratis informatiebrochures bestellen of downloaden. In 2007 werd de website 630.000 keer bezocht - een stijging met bijna 50% ten opzichte van 2006 (430.000 bezoekers).
Uiteraard is de trofee geen eindpunt voor de website www.energiesparen.be. De continue verbetering van het informatieaanbod op maat van de bezoeker vormt de belangrijkste uitdaging voor de toekomst.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in