De Brekers

In “De Brekers” gaat VT4 zeven weken lang op zoek naar de meest foute interieurs in Vlaanderen. Het principe is simpel: de deelnemers krijgen een container voor hun huis en hebben 4 uur de tijd om zoveel mogelijk inboedel in de container te kieperen. In ruil voor elke kilo krijgen ze 7 euro cash waarmee ons designteam aan de slag kan.

Het dilemma is onverbiddelijk. Gooi ik oma’s loodzware kast op de container in ruil voor harde valuta? Sloop ik een tussenmuur om een open keuken te maken? En dan nog te zwijgen over de sofa van vader van waaruit hij al jaren zijn favoriete voetbalploeg volgt. Discussie verzekerd in “De Brekers”. Cash for trash is ons motto.


Designer Filip Deslee
Filip is een geboren interieurarchitect. Dat kan ook moeilijk anders als je weet dat Filip uit een gezin komt dat al drie generaties lang meubelmakers voorbrengt. Als jonge rakker was hij al aan de slag in de zaak van zijn ouders. Een interieurarchitect die dus niet alleen mooie interieurs kan tekenen maar ze ook nog een keer in mekaar kan steken. Het is een uitstervend ras.

Deze sympathiek man zit niet alleen achter de tekentafel. Hij verzekert ook de toekomst van de interieurarchitectuur als docent interieurvormgeving aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent.

Filip maakt er een zaak van om de grenzen van zijn klanten te verleggen. Want Vlamingen zijn naar zijn mening nog altijd iets te braaf wat betreft hun interieurs. Zijn optreden in “De Brekers” is dan ook een ideale manier om Vlaanderen te laten kennismaken met een meer gewaagde interieurvormgeving.

Deze vlotte Gentenaar gaat heel wat van onze deelnemers aangenaam verrassen. Een woning die bezoek heeft gekregen van Filip Deslee zal niet onopgemerkt voorbij gaan.


Werfleider Carlo Andries
Carlos begon zijn carrière bij de rijkswacht. Daar werkte hij een aantal jaren voor de groep SIE. Toen zijn sociaal leven hinder ondervond van deze job, keek hij uit naar iets anders.

Hij werd verkoper van achtereenvolgens trapladders, kolomboren, immobiliën, en uiteindelijk Hitachi Powertools. Intussen renoveerde en verbouwde hij verschillende huizen. Hij is gekend als Mister Handy Man, de man die altijd rustig blijft, en ongelooflijk grappig uit de hoek kan komen.

 

'Home Refiner' Elfya Van Muylem
Elfya – of Elfje – Van Muylem treedt in De Brekers aan als de 'make over' specialiste van VT4. Met veel creativiteit tovert ze in een mum van tijd enkele kamers of zelfs een volledige verdieping om tot aantrekkelijke leefruimten.

Iets verder van huis – in New York om precies te zijn – heeft Elfya van interieur en design haar dagdagelijkse bezigheid gemaakt. Na drie tv-programma’s op evenveel Amerikaanse tv-zenders is ze in de States een bekende persoonlijkheid en leidt ze haar eigen interieurbedrijf Home Refiner.
 

Meer info: VT4

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in