Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
hormann logo
Winsol
Ramen en deuren

Creatieve zonwering in de tuin of op het terras

Ontbijten ’s morgensvroeg, een barbecue of tuinfeest ’s avonds laat of gewoon wat luieren overdag. Dat kan vandaag met de meest indrukkende zonwering. Producenten komen met oplossingen tegen zon en wind die bovendien ook gezien mogen worden.

 


Architectuur in textiel

Een vogel in een helderblauwe hemel, zwevend boven een uitgestrekte vlakte of oceaan: daar doet de Icebird Classic aan denken. De klassieke uitvoering van deze zeilsculptuur is in wit zomertextiel: deze zijdeachtige stof is lichtdoorlatend, waterdicht en goed UV-bestendig. De zeilen kunnen als architecturale zonnecrème beschouwd worden. De zonwering hoef je niet telkens aan je huis vast te hangen maar kan ook midden in de tuin geplaatst worden. Architect Amandus VanQuaille, oprichter van The Nomad Concept, bestudeerde de architectuur in de Tibetaanse Himalaya en kwam met fascinerende ideeën voor zonwering terug.

Meer info: NomadconceptKleine kubus

De Cubola van Bowfix– Italiaans voor kleine kubus – is ontstaan uit praktische noodzaak om, ook op lastige plaatsen, beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Dit systeem kan zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting worden gemonteerd. Bovendien is het de enige zonwering die volledig horizontaal is waarbij het doek volledig uit het zicht verdwijnt wanneer je de zon niet wilt weren. Indien gewenst kan het doek ook in een variabele hoek gesteld worden om bijvoorbeeld laagstaande zon te weren of regenwater te laten aflopen.

Meer info: BowfixWind langs de zijkant

Het zijdelings wind- en zonnescherm SL400 van Harol plooit zich helemaal naar jouw wens. Door de verschillende montagemogelijkheden kan het je om het even waar in de tuin, of zijdelings op het terras of balkon beschermen tegen wind of te felle zon. Bovendien heb je de keuze tussen een rechte en een ‘sloping’ variant. Deze laatste is erg handig wanneer je bijvoorbeeld de SL400 als optimale zijdelingse afsluiting wilt gebruiken in combinatie met een knikarmscherm.

Meer info: HarolMinimalistisch design

Minimalistisch en strak: zo ziet Solar Control Design het. Dat betekent dat robuuste opbergkasten en zware geleider weggelaten worden. Solar Sail biedt een alternatieve en creatieve oplossing voor een schaduwterras, een patio, een glaskoepel en extra grote raamgehelen in gebouwen. De kenmerken van Solar Sail zijn de grote windbestendigheid, de geringe belasting op de bevestigingspunten door het motor-veerprincipe, de uitval tot 6,5 meter en de grote schaduwoppervlakte.

Meer info: Solar Control DesignWarmte, licht en geluid

Deze aluminium constructie – Lagune van Renson – is een voorbeeld van een geïntegreerde windvaste, waterdichte, maar lichtdoorlatende dakzonwering, die geopend of gesloten kan worden. Het neerslagwater dat op het doek terecht komt, wordt via watergeleidingskanalen naar een regenpijp in de verticale pijlers van de structuur afgevoerd, zelfs als de doekzonwering niet volledig gesloten is. Als het ’s avonds donker wordt, is er de verlichting (Lagune Light). Als het afkoelt, dan maak je gebruik van de elegante designbalk (Lagune Beam), die afhankelijk van de grootte van de terrasoverkapping voorzien wordt van 1 of meerdere verwarmingselementen (Lagune Heat). Deze compacte designbalk kan eveneens voorzien worden van geïntegreerde luidsprekers (Lagune Sound).

Meer info: RensonZelf schaduw creëren

Dit schaduwzeil van Umbrosa creëert een grote schaduwpartij op je terras of in de tuin. Dankzij het ingenieuze schuifsysteem op palen, in combinatie met driehoekige, vierkante, rechthoekige of vijfhoekige spanzeilen, kan je Ingenua in een handomdraai van positie veranderen. Ook kan je het zeil aan een muur of boom bevestigen in combinatie met 2, 3 of 4 palen.


Meer info: Umbrosa


Lees ook
: Hoe zonwering kiezen?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in