Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Confort 160: Schuift vlot, isoleert fantastisch

Sapa Building System lanceert een nieuw hoogwaardig, uiterst performant, thermisch onderbroken aluminium schuifsysteem : Confort 160. Het heeft niet alleen een mooie esthetische lijn, maar is ook duurzaam, stabiel en opmerkelijk energie-efficiënt.


De Confort 160 profielen hebben een bijzonder lage U-waarde waardoor de schuiframen nog beter isoleren. Met een Uf waarde van 2.09 W/m2K zet de Confort 160 meteen de nieuwste trend in op gebied van raamisolatie! Sapa Building System beweert met Confort 160 de beste Uf waarde in de markt van schuiframen te bieden.

Elk profiel heeft 3 kamers en bevat omegavormige polyamidestrips die met glasvezels zijn versterkt waardoor de warmtegeleiding vermindert. Confort 160 biedt een verscheidenheid aan thermische isolatieniveaus -4 om precies te zijn- en garandeert een uitstekende wind- en waterdichtheid.
Afwateringsgleuven en specifieke afwerkingprofielen zorgen voor voldoende en efficiënte afwatering. Door het gebruik van verschillende dichtingen biedt het systeem ook een hoge akoestische isolatie.


Indrukwekkende weerstand

Bij de schuifuitvoering garanderen Q-Lon dichtingen een perfecte dichtheid en bij de hefschuifversie vervullen EPDM-dichtingen die functie. Dit resulteert in een waterdichtheid tot maar liefst 1200 Pa.
Daarenboven zorgen de in de centrale voeg aangebrachte combinatie van pakkingen en borsteldichtingen voor een tochtvrije deur.


Maximale stabiliteit

De combinatie van sterke profielen en kunststof loopwagens maakt dat het Confort 160 systeem zonder extra visuele versterking een maximale hoogte van 3 meter haalt. De vleugelprofielen hebben een inbouwdiepte van 70 mm en zijn geschikt voor het gebruik van driedubbel en gelamineerd glas.


Gemakkelijke montage en installatie

Het Confort 160 schuifsysteem werd zodanig ontworpen dat het gemakkelijk door de fabrikant geassambleerd kan worden: zo is het aantal benodigde handelingen voor de montage van het schuifraam erg beperkt. Alle profielen worden geprefabriceerd met speciaal ontworpen ponsmachine’s of bewerkingscentra. De afwateringsgaten, vleugeluitsnijdingen en geponste gaten voor de excentrische nokhoeken zijn dus heel precies, wat in een snelle en accurate montage resulteert. Daarenboven is er voor de installatie van de loopwieltjes geen ponsmachine nodig.

Meer info: Sapa Building System

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in