Budget Bouwboek toont aan dat bouwen betaalbaar kan

Zijn budgetvriendelijk bouwen en originele kwalitatieve architectuur met elkaar te rijmen? Op deze vraag probeert het 'Belgisch Budget Bouwboek' een antwoord te vinden. Het boek toont honderd woningen die gerealiseerd zijn met een bouwbudget van maximaal 150.000euro, weliswaar zonder grond, btw en erelonen.


Voor het Belgisch Budget Bouwboek verzamelden de auteurs Peter Slaets en Gregory Mees 100 projecten - nieuwbouw en renovatie - die binnen een budget van 150.000 euro gerealiseerd werden.
Uitgangspunt is dat iedere woning wind- en waterdicht is, de nodige nutsvoorziening heeft en bewoonbaar is voor dit budget. Om de projecten op dezelfde manier te kunnen beoordelen en vergelijken werden de variabele kosten als het ereloon van de architect, de btw, de registratierechten of de kostprijs van de grond uitgesloten.
Elk project krijgt ook nog een BBB-appreciatiewaarde: hoe meer er in het budget van 150.000 euro is inbegrepen, hoe hoger de appreciatiewaarde.

Uniek aan het Belgisch Budget Bouwboek is de veelheid aan praktische gegevens, met buiten- en binnenbeelden en 2 pagina’s met praktische info (met o.a. het grondplan en snede, gegevens van de architect, bouwsysteem, geraamde prijs en prijs bij oplevering,…)

'Belgisch Budget Bouwboek' is samengesteld door 2voor5, Standaard Uitgeverij, 49,95 euro

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in