Financiele aspecten

Bijna 10 000 Vlamingen recht op huurpremie

De bijna 10 000 kandidaten voor een Vlaamse sociale huurwoning die daar al vijf jaar of langer op zitten te wachten, zijn er door het agentschap Wonen-Vlaanderen van op de hoogte gebracht dat ze recht hebben op een huurpremie. Dat heeft minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A) geantwoord op een parlementaire vraag van N-VA'er Marc Hendrickx.
De Vlaamse regering besloot begin dit jaar dat wie al minimaal 58 maanden wacht op een sociale woning, voortaan een huurpremie kan krijgen. De betrokkenen moeten daar zelf niet voor komen aankloppen, maar worden door de bevoegde diensten gewaarschuwd.

Kandidaat-huurders

N-VA'er Hendrickx wilde van minister Van den Bossche weten of iedereen intussen aangeschreven is. ‘Alle kandidaat-huurders' van wie kon worden vastgesteld dat ze 58 maanden of langer ingeschreven zijn, hebben een invulformulier gekregen, bevestigt ze.

Het gros van de invulformulieren (7.838) is in juni verzonden. Begin oktober volgden nog eens 1.679 kandidaat-huurders die intussen lang genoeg waren ingeschreven.

Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in