Financiele aspecten

Bespaar 450 euro per jaar op je energiefactuur

Denk je aan jouw woning te isoleren? Wil je graag een kleine investering met een ongelooflijk resultaat? En wil je extra voordeel door gebruik te maken van de huidige premies? Dan is de isolatie van jouw spouwmuur de ideale oplossing! Voordelig en dankzij de premies spotgoedkoop. Spouwmuurisolatie helpt jou snel en efficiënt te besparen op jouw energiefactuur.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Als je een spouwmuur hebt en die is nog niet geïsoleerd, moet je niet twijfelen. Met spouwmuurisolatie haal je onmiddellijk jouw energiefactuur omlaag. Het is een van de goedkoopste en efficiëntste manieren om te besparen. Hierdoor is de terugverdientijd van jouw spouwmuurisolatie zeer kort, in vergelijking met andere vormen van isolatie. Het is dus financieel zeer interessant, maar deze vorm van isolatie heeft ook tal van andere voordelen:
 • Factuur gaat onmiddellijk omlaag 
 • Veilige isolatie: brandwerend 
 • Geluidsabsorberend 
 • Milieuvriendelijk
 • Warm in winter en koud in zomer 
 • Jouw woning stijgt in waarde 
 • Snelle installatieduur 
 • Interessante premies beschikbaar 

Wil je graag gratis advies op maat?

Vraag het hier aan! Heb ik een spouwmuur? Een spouwmuur of kortweg een spouw is eigenlijk de open ruimte tussen je binnen- en buitenmuur. Deze ruimte kan je isoleren door die met isolatie op te vullen.

Huizen die gebouwd zijn voor de jaren ‘20 hebben geen spouw. Huizen gebouwd vanaf de jaren ‘60 tot de jaren ‘90 hebben normaal gezien een spouw. Nieuwe woningen zouden moeten voorzien zijn van een geïsoleerde spouw.

Gaten in mijn muur?

Allereerst wordt de staat van jouw buitenmuur onderzocht. Men kijkt naar de kwaliteit van het voegwerk en welke gevelsteen je hebt. Daarna wordt binnen in de muur gekeken. Er worden kleine gaten geboord en via een camera wordt gekeken naar de kwaliteit en grootte van de spouw. Als de analyse uitwijst dat spouwmuurisolatie niet zal lukken, kan men overgaan tot gevelisolatie.

Bij de effectieve werken gebruikt men een boorpatroon, waarbij inblaasopeningen van maximum 22 mm worden aangebracht. Via deze openingen wordt de isolatie in de spouw gespoten. Daarna worden de inblaasopeningen gedicht en herstelt men de muur met specie die de huidige kleur van jouw voegen het dichtst benadert.

Vaak wordt na de werken een wartescan uitgevoerd. Zo zie je meteen het effectieve resultaat van jouw spouwmuurisolatie.

Geniet nog van de bestaande premies!

Om het energie plan van Vlaanderen 2020 te halen, zullen heel wat Vlamingen nog hun woning moeten isoleren. De overheid beseft dit en geeft heel wat financiële premies om dit te stimuleren:
 • Premie van de netbeheerder van 6 euro per m²  
 • Premie van jouw stad of gemeente
 • Plaats hoogrendementsglas en geniet van een verhoogde premie 
 • Verlaagd BTW tarief van 21% naar 6% voor woningen ouder dan 10 jaar 
 • Geniet van een renteloze lening (onder bepaalde voorwaarden) 
Als je met een erkend aannemer werkt, heb je recht op deze premies en kan de aannemer je ook helpen om alle aanvragen aan te vragen. Via deze website vind je alvast een erkend aannemer.

Najaar 2016 wordt het moment om nog te genieten van de isolatiepremies. Als je over een spouwmuur beschikt en die is nog niet geïsoleerd, moet je niet twijfelen. Dankzij de vele premies hebben al veel Vlamingen de slimme zet gemaakt en genieten ze nu van hun isolatie en de bijhorende besparing !

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in