Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Bereken online hoeveel je met nieuwe ramen bespaart

Via de nieuwe energiecalculator van Deceuninck reken je in één, twee, drie uit hoeveel je met nieuw raamwerk kunt besparen.

De EPB-regelgeving wordt steeds strenger. Vlaanderen stelt nu als U-waarde voor ramen (glas en raamprofielen samen) 2,2 W/m²K voorop. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte elk uur per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorheen een raam verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie, hoe beperkter het warmteverlies en hoe lager de energiefactuur.

Hoogrendementsbeglazing

Wil je aan de regelgeving voldoen en je energiefactuur zien dalen? Kies dan voor hoogrendementsbeglazing en houd eveneens rekening met de thermische isolatiecapaciteiten van het raamprofiel. Want zelfs met hoogrendementsbeglazing kan de U-waarde van een venster naargelang van het gekozen profiel sterk variëren.

Hoogrendementsglas met een U-waarde van 1,1 W/m²K in combinatie met de ‘gewone’ Deceuninck Zendow-raamprofielen met een  U-waarde van 1,7 W/m²K resulteren in een raam met een U-waarde van 1,4 W/m²K. Dat is dus beter dan wat de EPB-normen voorschrijven.

De nieuwste serie raam- en deurprofielen van Deceuninck, Deceuninck Zendow#neo, scoort nog beter.  Bij Deceuninck Zendow#neo wordt niet langer gebruik gemaakt van standaard-gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen.  Bij de Deceuninck Zendow#neo Standaard-oplossing worden zowel kader als vleugel voorzien van een thermische versterking. De kern hierbij bestaat uit schuim van gerecycleerd pvc en staaldraad.

De Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing  maakt gebruik van thermische versterkingen in het kaderprofiel enerzijds en van continue glasvezels in het 6-kamer-vleugelprofiel anderzijds. Optimale thermische prestaties zijn hiervan het onmiddellijke resultaat.  Zo  haalt zelfs de basisuitvoering van het Deceuninck Zendow#neo-raam- en deursysteem met hoogrendementsbeglazing makkelijk 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow #neo Premium-oplossing zijn nog lagere – en dus betere – U-waarden mogelijk. Zelfs tot 0,77 W/m²K.  

Een investering die rendeert

Glas en raamprofielen vervangen is een investering die rendeert. Je vermindert de CO2-uitstoot en het energieverbruik, verhoogt jouw wooncomfort en verbetert het energieprestatiecertificaat - en dus de waarde - van jouw woning.  Wie nu investeert in nieuwe ramen,  kan trouwens nog steeds een beroep doen op diverse premies en op het verlaagd btw-tarief van 6% voor renovatie van woningen ouder dan vijf jaar. Zo is uw investering  binnen enkele jaren terugverdiend.

Bereken je voordeel

 Met de nieuwe energiecalculator die je vindt op de site van Deceuninck kun je in enkele klikken berekenen hoeveel geld en CO2 je precies zou uitsparen als je jouw huidig raamwerk zou vervangen. Duid gewoon jouw huistype en jouw huidig raamsysteem aan, geef aan op welke manier je jouw huis verwarmt, en de energiecalculator becijfert meteen hoeveel minder stookkosten je zal moeten betalen als je voor hoogrendementsglas en Deceuninck Zendow, Deceuninck Zendow#neo Standaard of Deceuninck Zendow #neo Premium kiest.  

Meer info: Deceuninck

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in