Beltrami investeert 2,5 miljoen euro in milieuvriendelijk kantoor

Zaterdag 6 februari 2010 verklaarde Beltrami zijn milieuvriendelijke kantoorgebouwen en showroom officieel voor geopend.


In het kader van de continue zoektocht naar innovatie en het streven naar een persoonlijke aanpak, besloot Beltrami te investeren in een nieuwe infrastructuur. Het bedrijfsterrein aan de Venetiëlaan in Harelbeke is centraal gelegen en vlot bereikbaar, de ideale locatie dus voor een centralisatie van alle interne diensten. De vestiging in de Politieke Gevangenenstraat behoudt zijn functie als productie –en platenafdeling. En de magazijnen in het centrum van Harelbeke sluiten de deuren.


Duurzaamheid troef

Beltrami draagt duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. De milieuvriendelijke kantoorgebouwen zijn daarvan het levensecht bewijs. De integratie van zoveel mogelijk aspecten van duurzaam bouwen vloeit uit een intensieve samenwerking met Architectenburo D'Hondt uit Kortrijk en het Oostendse studiebureau Clauwaert. De 250 fotovoltaïsche zonnepanelen, geïnstalleerd op het dak van de magazijnen voorzien de kantoren van groene stroom. Vooral de zonnepanelen zijn verantwoordelijk voor het lage E-peil. De gebouwen worden verwarmd met een lucht/lucht warmtepomp die zorgt voor warmterecuperatie en luchtventilatie. Het bedrijvencomplex presteert een verdienstelijke K-waarde.


Toonzaal: persoonlijke consultservice

Beltrami ontvangt in zijn splinternieuwe toonzaal architecten, particulieren en professionelen uit de bouwsector. Architecten, medewerkers en directie staken de koppen bijeen, verzamelden al hun kennis en kwamen tot een idee: ‘Consultservice’.
Herwig Callewier, zaakvoerder van Beltrami verduidelijkt: “Voor ons is een persoonlijke aanpak prioritair, uit ervaring weten we dat natuursteen professioneel advies vraagt. De toonzaalmedewerkers oefenen dus vooral een adviserende functie uit.” De showroom is 750 m² groot, toont een zestigtal vloervlakken en vijftig totaalconcepten. Silvana Callens, interieurarchitecte uit Kortrijk, nam het interior design voor haar rekening en zorgde voor de perfecte mix van exclusief en betaalbaar.
Het aangelegde buitenpark, ontworpen door Buro 360 uit Lichtervelde, staat garant voor 900 m² buitentoepassingen. Zowel tegels en plavuizen voor oprit en terras worden gepresenteerd. Ook de nieuwste gevelbekledingen zoals stoneskin en rock panels kregen een plaats in het buitenpark.

Bron: Beltrami

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in