Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Bekaert lanceert nieuwe inbraakvertragende glasfolie

Bekaert heeft met Panorama SA8 een nieuwe glasfolie ontwikkeld. Deze innovatieve en inbraakvertragende folie houdt het glas bij elkaar, zelfs wanneer een baksteen de beglazing raakt.
Dit maakt het potentiële inbrekers behoorlijk moeilijk, maar bovendien beschermt de folie ook het huis en de inwoners tegen mogelijke rondvliegende glasscherven of splinters.

Met een dikte van 200 micron dient de Panorama® SA8 glasfolie als extra beveiliging van het glas. De breeksterkte van de folie bedraagt 88kg/cm en heeft bij breuk een uitrekking van 170%. Door deze sterke eigenschappen vertraagt de Panorama® SA8 glasfolie dan ook elke poging tot inbraak. De sterkte van de inbraakvertragende glasfolie wordt bovendien gecombineerd met andere belangrijke eigenschappen. Terwijl de Panorama® glasfolie onzichtbaar is, blokkeert hij 98% van de UV-straling, meteen de belangrijkste oorzaak voor verkleuring van het interieur. Zo genieten meubilair, gordijnen, enz. een langere levensduur en wordt het uitzicht van de woning niet belemmerd.

Verhoogde veiligheid
Bekaert ontwikkelde de inbraakvertragende Panorama® SA8 glasfolie als antwoord op het toenemende gevoel van onveiligheid bij particulieren en handelszaken zoals juweliers en bankinstellingen. Door het glas in te slaan, verschaffen de inbrekers zich een snelle toegang tot het pand om vervolgens de inboedel leeg te roven. De snelheid en behendigheid waarmee dit gebeurt, verbaast meestal elke gedupeerde.

De nieuwste inbraakvertragende Panorama® glasfolie is speciaal ontwikkeld om het potentiële inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken, zonder dat de bewoners zware kosten hoeven te maken. De installatie van deze glasfolie is goedkoper dan het plaatsen van een duur alarmsysteem en geeft elke inwoner een gerust en veilig gevoel. Maar ook aanvullend op een alarmsysteem biedt de Panorama® SA8 glasfolie bijkomende bescherming omdat ze het inbrekers moeilijk maakt om de woning binnen te dringen. De glasfolie is zo sterk dat de impact verminderd wordt en de scherven worden bij glasbreuk bijeen gehouden. Maar ook bij kleine ongelukjes in huis kunnen drama’s vermeden worden. Als de ruit per ongeluk geraakt wordt door een voetbal, zal de impact kleiner zijn en worden de scherven door de glasfolie bij elkaar gehouden.

Naast de inbraakvertragende Panorama® SA8 glasfolie stelt Bekaert ook zonnewerende Panorama® glasfolie voor. Deze glasfolie weert de stralingswarmte van de zon, waardoor een woning of winkel lekker koel blijft, zelfs tijdens warme zomerdagen. Bovendien houdt Panorama® glasfolie de schadelijke ultraviolet-straling tegen, die mede de verkleuring van meubels, behang, tapijt, enz. veroorzaakt. Een extra pluspunt is dat deze voordelen niet ten koste gaan van de doorlaatbaarheid van het licht en dat de glasfolie quasi onzichtbaar is. Hierdoor blijven alle ruimtes aangenaam koel én licht.

Meer informatie: 070-233.153 of www.bekaert.com/panorama.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in