Batibouw lokt 310.000 bezoekers

De 53ste editie van de bouw-, renovatie- en woonbeurs Batibouw in Brussels Expo heeft dit jaar meer dan 310.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er iets minder dan de 319.000 van de vorige editie, maar ruimschoots genoeg om de doelstelling van 300.000 bezoekers te halen. Dat meldt de organisatie zondagavond na sluiting van de editie 2012.

In de aanloop naar deze editie van Batibouw zorgden politieke en economische hervormingen ervoor dat de bouwsector volop in de schijnwerpers stond. Volgens Geert Maes, algemeen directeur van organisator Fisa, voedt deze economische overgangsperiode de onzekerheid bij de (ver)bouwende Belg, maar blijft de passie van de Belg voor bouwen en verbouwen onverminderd.


Bouwen aan de toekomst

"Wie investeert in een woning bouwt immers aan de toekomst, en belegt op dit moment zeker en vast beter dan op een spaarboekje of op de aandelenmarkt. Ook het streven naar duurzaamheid is duidelijk geen trend van voorbijgaande aard. Met meer of minder premies, innovaties en investeringen in energie-efficiëntie blijven een stevige meerwaarde bieden, zowel voor het milieu als voor de portefeuille", aldus Maes.

Erg druk was het dit jaar in Paleis 11, het paleis van de keukens. De kookhype is volgens de organisatie duidelijk nog niet voorbij, en vooral de (semi-)professioenele materialen konden op heel wat belangstelling rekenen. Een andere opvallende tendens was de populariteit van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen, zowel bij de ruwbouw als bij de afwerking.


Batibouw 2013

Volgend jaar vindt Batibouw plaats van 21 februari tot en met 3 maart.


Bron: Gazet van Antwerpen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in