Batibouw laat dromen van geluk

Van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart is het weer al bouw wat de klok slaat. Dan kan al wie met bouwen en verbouwen bezig is weer dromen van geluk met een bezoek aan Belgiës grootste bouwbeurs.


Van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart is het weer al bouw wat de klok slaat. Dan kan al wie met bouwen en verbouwen bezig is weer dromen van geluk met een bezoek aan Belgiës grootste bouwbeurs. Elf dagen staat de bouwsector in de schijnwerpers. En ook andere sectoren kennen het Batibouw-effect: Banken, media, hotels, om er maar enkelen te noemen, allen voelen ze de baksteen in hun buik.

Donderdag 22 en vrijdag 23 februari zijn uitsluitend voorzien voor de professionals uit de sector. Van zaterdag 24 februari tot zondag 4 maart is ook het groot publiek er welkom. Om lange files aan de kassas te vermijden is de reservatie van toegangskaarten al mogelijk op www.batibouw.com. Particulieren genieten bovendien van de gereduceerde voorverkoopprijs van € 10 (€ 12 aan de kassa).

Thema's
Batibouw gaat mee met zijn tijd, de drie actuele thema's bevestigen dit nog maar eens. De “Keuken” die zijn centrale plaats in zowel de woning als het gezinsleven weer inneemt, de nieuwe “Akoestische norm” die dit jaar wordt ingevoerd alsook “Veiligheid & Comfort” staan dit jaar centraal.

Duurzaam bouwen
Batibouw is de afspraak van de bouw. Heel wat partners uit de bouwsector maken van de kracht van de beurs gebruik om er debatten, infosessies en andere evenementen te organiseren. Zo organiseert de Confederatie Bouw er het Bouwforum en gooit de Orde van Architecten er de verplichte verzekering van alle bouwpartners als thema op tafel. Ook Batibouw zelf organiseert themadebatten rond “Duurzaam Bouwen” .

Naast de ernstige zaken is er op Batibouw natuurlijk ook plaats voor plezier en tijd om wie dat toekomt in de bloemetjes te zetten. De “Gouden Baksteen”, de “Belgian Building Awards”, de “Communication Awards", de “Milieu Award”, de “Energy Saving Award” en, nieuw dit jaar, de eretekens Eliten van de Arbeid voor de architecten, ze worden allemaal tijdens de 11 dagen uitgedeeld.

Batibouw is het jaarevenement in België waar nieuwigheden kunnen worden ontdekt, en dat is dit jaar niet anders. Menig exposant stelt deze editie nieuwe producten voor.

Parcours
Naar jaarlijkse gewoonte, werden de interessantste opgenomen in het “Innovatieparcours”. De drie meest innovatieve nieuwigheden werden genomineerd voor de Innovatie Award die tijdens de Belgian Building Awards zal worden uitgereikt.

Ook het Milieuparcours, alsook de bijgaande Milieu Award en Energy Saving Award, wordt dit jaar georganiseerd. Staatssecretaris voor duurzame ontwikkeling Els Van Weert en federaal milieuminister Bruno Tobback zullen ze uitreiken. Folders met de deelnemende standen aan beide parcours zullen aan de ingangen en verschillende infopunten van de beurs worden uitgedeeld.

Een belangrijke nieuwigheid voor Batibouw 2007 is de volledig vernieuwde Patio. Deze heet vanaf nu officieel het “adviespaleis” en richt zich vooral tot iedereen die in de beginfase van (ver)bouwwerken zit. U vindt er onder meer alle informatie van de verschillende overheden, een overzicht van de belangrijkste bouwpremies en fiscale voordelen, een vertegenwoordiging van de belangrijkste bouwfederaties, architectenverenigingen en bouwonderzoekscentra in België. Het adviespaleis is het ideale startpaleis voor wie binnenkort gaat bouwen of verbouwen.

Alle info over de beurs - maar ook over uw (ver)bouwproces – vind je in ons Dossier Batibouw

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in