Batibouw: een tip van de sluier gelicht

Op zaterdag 4 maart opent in de Brusselse Heizelpaleizen Batibouw voor de 47ste maal zijn deuren voor het grote publiek. De professionelen mochten al twee dagen eerder een kijkje gaan nemen naar al het nieuws onder de zon binnen het Belgische bouwgebeuren. Habitos.be trok met hen mee en licht voor u al een tip van de sluier van wat u de komende 9 dagen zoal kan ontdekken op Batibouw.

We trokken langs 25 stands en legden er vier standaardvragen voor aan onze gesprekspartners:

1. Hoelang neemt uw firma al deel aan Batibouw?
2. Welke lessen heeft u al getrokken uit het contact met de beursbezoekers?
3. Welke tip wordt hier vaak gegeven?
4. Welke nieuwigheden bracht u mee naar Batibouw?

Hier lees je de antwoorden:

- De voorbereiding
- Ruwbouw Winddicht
- Technieken
- Afwerking

Bereid uw Batibouwbezoek voor
Batibouw is goed voor 13 gevulde paleizen van Brussels Expo. Het is met andere woorden een schat aan informatie. Om goed geïnformeerd van Batibouw thuis te komen, bereid je het beursbezoek best grondig voor. Enkele tips die hierbij kunnen helpen.

- Registreer je vooraf op Batibouw.com als bezoeker. Op die manier verlies je minder tijd aan de kassa en kan je meer tijd aan het eigenlijke beursbezoek spenderen.
- Screen de beursagenda en kijk na of er geen seminars zijn die je boeien of waar je wijzer uit wordt. Stem eventueel je beursbezoek hier op af. Schrijf vooraf in indien dit nodig mocht zijn.
- Zorg dat je je (ver)bouwplannen goed kent en beslis op basis hiervan over welke aspecten je je op Batibouw wilt informeren. Sta je bijvoorbeeld voor de plaatsing van nieuwe ramen en een verwarmingsketel, verzamel dan op de beurs zo breed mogelijk informatie over deze aspecten. Na het doornemen van die info kan je je een beter beeld vormen over de mogelijkheden en hier meer gedetailleerd op verder gaan met een contact dat je tijdens de beurs legde of met een vakman uit jouw buurt.
- Ga na in welke paleizen je de informatie vindt die je zoekt en spendeer daar de nodige tijd tot je gevonden hebt wat je zoekt. Daarna kan je de resterende tijd in de andere paleizen besteden. De beurs is te groot om op één dag A tot Z te bekijken. Je vindt een gedetailleerd overzicht van de paleizen in onze Batibouwbijdrage
- Ga er niet van uit dat je jouw project tot in detail kan bespreken met de specialisten op de beurs. Het bezoekersaantal is zo groot, dat ze simpelweg die tijd niet kunnen nemen voor jou. Ga voor een eerste kennismaking en probeer een naam van een verdeler of vakman in jouw buurt vast te krijgen. Of wanneer je nog niet zo ver bent in het beslissingproces kan je navragen waar je aan referenties van deze of gene firma kan komen.
- Het is ook nooit een slecht idee je naam achter te laten bij producenten die jouw voorkeur wegdragen. Zij kunnen achteraf – via één van hun kanalen – opnieuw contact met jou opnemen. Ze zullen dit graag genoeg doen.
- Sta je niet onmiddellijk voor een bouwproject, maar wil je de beurs wel eens door een andere bril bekijken? Volg dan eens het milieu- of innovatieparcours. Deze uitgestippelde projecten brengen je langs bedrijven die op milieu- of innovatief vlak het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage hebben geleverd. Je herkent dergelijke stands aan de specifieke logo’s. De namen van de deelnemende bedrijven vind je in de Batibouwbrochure.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in