Isoleren

Authentieke reconstructie van baksteen met StoBrick-steenstrippen

Heel wat Belgen zijn al jaar en dag verknocht aan de traditionele look van de gemetselde gevel. StoBrick-steenstrippen bieden die authentieke uitstraling, maar zorgen daarnaast voor heel wat voordelen ten opzichte van de traditionele baksteen. Zo kun je met de StoBrick-steenstrippen een dunnere gevelopbouw realiseren, waardoor je minder ruimte verliest en aanzienlijk wat kosten uitspaart.
Met dit systeem kan er bovendien een eenvoudiger gevelontwerp gecreëerd worden: maximale ontwerpvrijheid voor de architect en goed voor jouw portemonnee!

Charme van de baksteen in al jouw projecten

Of je nu start met een renovatieproject of een volledige nieuwe woning bouwt, met StoBrick-steenstrippen is de authentieke reconstructie van baksteengevels in alle projecten mogelijk, zonder de charme van de baksteen te verliezen. Al ruim twintig jaar ontwikkelt Sto een uitgebreid gamma steenstrippen die zorgvuldig met de hand gemaakt worden, voor optimaal behoud van de traditionele stenen look.
Minimaal ruimteverlies, maximale kostenbesparing

Met een maximale dikte van 11 tot 14 mm, besparen de steenstrippen heel wat plaats in de gevelopbouw. Deze dunne steenstrippen worden eenvoudig verlijmd op een gevelisolatiesysteem uit  geëxpandeerd polystyreen, of ook wel verkort EPS genoemd, zodat je met jouw woning probleemloos de huidige isolatienormen kunt bereiken. Dankzij de beperkte dikte van dit volledige StoTherm Brick-systeem, behoud je zo een grotere woonoppervlakte.

Dankzij deze compacte systeemopbouw kun je zowel bij de renovatie van een huis als bij nieuwbouwwoningen heel wat ruimte besparen. Bij renovatieprojecten met traditioneel metselwerk, neemt namelijk niet alleen de luchtspouw, maar ook de baksteen heel wat ruimte in, in tegenstelling tot een opbouw met StoBrick-steenstrippen. Bovendien zijn er geen extra funderingskosten omdat de lichte steenstrippen zo verlijmd kunnen worden op de bestaande gevel die je wil verbouwen of in een nieuw jasje wil steken. Ondersteuningsconsoles voor metselwerk zijn ook niet aan de orde dankzij de lichte opbouw. 

Ook voor je nieuwbouwwoning zijn baksteenstrippen in combinatie met gevelisolatie een goede keuze. Het StoTherm Brick-systeem zorgt namelijk voor een vereenvoudigde ruwbouw en een kortere bouwtijd, aangezien de gevelafwerking gelijktijdig met de binnenafwerking gerealiseerd wordt. Zo kun je een pak vroeger verhuizen naar je nieuwe woning en betaal je minder werkuren. Je betaalt ook geen kosten voor metselwerkondersteuningen of -verankeringen en de EPB-aanvaarde bouwknopen zijn makkelijker te realiseren dan bij traditioneel metselwerk.
Minder werkuren, minder bouwmateriaal en een sneller afgewerkt project!
Kies uit een ruim assortiment

Het StoBrick assortiment bestaat uit baksteenstrippen in allerlei kleuren, maten en vormen. De grondstof voor baksteen is leem, een mengsel van zand, silt en klei. Om van de grondstoffen tot een baksteenstrip te komen, zijn er twee productieprocessen: de strengpersmethode die onmiddellijk baksteenstrippen produceert en de vormbakmethode voor bakstenen die nadien gezaagd worden tot steenstrippen. In beide productiemethoden beïnvloeden verschillende factoren de materiaalvormgeving. Op basis daarvan is het assortiment baksteenstrippen ontwikkeld, want de steenstrip laat zich niet in één hokje plaatsen. Zo kun je kiezen voor het StoBrick Glad Uni assortiment voor een strakke en vlakke look en een licht ruwe en gestructureerde uitstraling vind je terug in het StoBrick Glad Bont gamma.
StoBrick Glanzend steenstrippen zorgen op hun beurt voor een glad, licht reliëf en het effect van ruw zand vind je terug in de stenen in het StoBrick Zandig assortiment. StoBrick Poreus steenstrippen brengen dan weer een onregelmatig en gegriefd effect naar je gevel en de bakstenen van StoBrick Gekerfd worden gekenmerkt door een onregelmatig en onvoorspelbaar reliëf. Met bovendien meer dan veertig verschillende steenstrippen in formaten tot 440 mm lang, is er heel wat keuzevrijheid in het gevelontwerp.
Download de inspiratiebrochure van Sto om volop ideeën op te doen of surf naar www.sto.be voor meer informatie. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.