Als een krot in Frankrijk

In het nieuwe Britse realityprogramma “Als een krot in Frankrijk" trekt vastgoedmakelaar Amanda Lamb naar Europa om Britten met een huis in het buitenland uit de nood te helpen. Elke aflevering staat hij drie eigenaars bij die hun droom van een tweede verblijf in de zon hebben zien veranderen in een ware nachtmerrie. Honderden mensen raadplegen immers geen advocaat of bouwmeester en maken geen gebruik van geregistreerde bouwfirma’s. Meer dan 150 000 Britten kochten vorig jaar een tweede verblijf en er zijn nog eens 100 000 die van plan zijn om dit jaar een huisje in de zon te kopen. Door deze enorme vraag swingen de vastgoedprijzen in heel Europa de pan uit maar het is een vastgoedtijdbom die op het punt staat te ontploffen. De meeste eigendommen worden immers tot een derde meer gewaardeerd waardoor het riskant wordt om in het buitenland te investeren.

Andrew ontmoet eigenaars die problemen ondervinden met stagnerende marktprijzen, wettelijke twisten en inbeslagnames van hun eigendom. Het programma onthult ook de resultaten van een enorme enquête die gehouden werd bij 6000 mensen over de al de mogelijke problemen die rijzen als men een eigendom in het buitenland wil aanschaffen. Van frustrerende bureaucratie, verwarrende wetgeving rond onroerend goed tot taalmoeilijkheden.

Naast haar nieuwe professionele uitdaging, heeft Annabeth ook een heel team nieuwe collega’s. Haar baas Maureen Scofield (Kimberly Elise) is een no-nonsense advocaat die niet bang is om Annabeth tot het uiterste te drijven om de benodigde resultaten te behalen. Hierbij stelt Maureen vaak haar strategieën in vraag. Gelukkig heeft Annabeth teamchef Steve Sharpe (John Carroll Lynch) aan haar zijde maar zelfs hij is vaak bezorgd over de media-aandacht die haar zaken krijgen.

Een baan met moederschap combineren is niet altijd even eenvoudig maar Annabeth kan steeds rekenen op de steun en toewijding van haar liefhebbende echtgenoot Jack (Christian Kane).

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in