Alno ziet hoogglanskleuren in eigentijdse keuken

Hoogglans is in, ook voor je keuken. En als innovatieve designproducent heeft Alno zijn brede assortiment keukenmeubilair hier helemaal op afgestemd. Het resultaat is een hedendaags concept dat stijlvol en soms gedurfd oogt.


Met 5 extra kleuren in hoogglans speelt Alno in op de actuele kleurentrends. Nieuwe tinten zijn aller-eerst glanzend wit en zwart – elegant, stijlvol én tijdloos. Verder zorgt cappuccino voor een verrassende keuken met een heel moderne look, inclusief spiegeleffect. En als felle schakeringen is er voortaan energiek mango en gedurfd pistache. Anderzijds werd het houtassortiment gevoelig uitgebreid: de Alno -keukendeurfronten zijn nu ook te verkrijgen in olijf, teak en es – een uniek houtpatroon gegarandeerd.


Premium, keukendesign vanbuiten én vanbinnen

Wit is het nieuwe zwart. Om maar te zeggen dat deze tijdloze, stijlvolle kleur helemaal in is – niet alleen in de mode maar ook in de keuken. Wit is dan ook een sensatie op zich: het werkt perfect alleen én in combinatie met verschillende materialen. De Premium-reeks van Alno bestaat uit glanzende witgelakte keukenkasten, afgewerkt met glas of chroom, en is simpelweg onweerstaanbaar.

Allereerst door zijn looks, zowel vanbuiten als vanbinnen. De hoogglans van de witgelakte deurfronten vind je immers ook terug in de kast, net zoals de afwerking met chroom of glas. En ook de zijkanten en ruggen van de laden en pottenladen zijn witgelakt. Het resultaat is een fris wit concept voor heel de keuken.

Anderzijds is de nieuwe Premium-lijn van Alno even aantrekkelijk vanuit praktisch oogpunt. Zo kan je de laden en pottenladen heel handig organiseren met op maat gemaakte indelingselementen in witgelakt metaal. Gedaan dus met het rommelen tussen bestek of het eindeloos zoeken naar het juiste keukengerief! Zeker ook omdat de laden volledig opengaan en je in één blik zicht geven over de hele inhoud ervan. Verhoogde zijpanelen, in glas of in witgelakt metaal, zorgen tot slot voor extra stabiliteit.

Blikvanger binnen de nieuwe collectie is de Premium-carrousel om potten, pannen en schalen op te bergen. Deze keukenhoekkast garandeert je een optimaal gebruik van de ruimte met uitdraaibare leggers, witgelakt en afgewerkt met een rail in chroom.


Libero, nog meer trendsettend

• De trendsettende Libero-collectie van Alno – getypeerd door het gebruik van strakke lijnen, felle kleuren en moderne materialen zoals glas, aluminium en edelstaal – kent sinds haar lancering in 2005 heel wat succes. Vandaag zijn er heel wat nieuwe uitvoeringen op de markt, waaronder een houtmotief en 11 hoogglanskleuren. Ook nieuw zijn de deurfronten, nu met of zonder greep.

• Met 1,80 meter breedte is Wing een keukenkast van formaat. Eigenlijk maakt Wing van 2 kasten één extra brede muurunit. De deur – in één stuk – kan vlot geopend en zachtjes gesloten worden dankzij een gesofisticeerd geluiddempend systeem. Wing bestaat in 2 verschillende designs: met liftdeur zonder frame (in 9 hoogglanskleuren, met optioneel licht voor glazen legger) en met geïntegreerde deur (afgerond design, in 11 hoogglanskleuren, met zijpanelen en standaard licht voor glazen legger).

• De voordelen van LED-technologie zijn intussen gekend: de aparte sfeer, het economisch verbruik en de lange levensduur. Vrij nieuw is dat LED-verlichting nu ook in de keuken haar intrede doet. En ALNO zou ALNO niet zijn, mochten de ideeën niet extra lumineus zijn. Zo zijn er onder meer LED-profielen in de plint (10 cm of 13,5 cm) geïntegreerd, die het licht als het ware omhoog sturen. Anderzijds zijn er ook LED-profielen in de kasten verwerkt die voor een knap lichtspel zorgen onder glazen leggers.

• De muurunit Screen is een innovatie op zich en introduceert een nieuwe generatie van televisies met een ingebouwd 17 inch flat screen. Het geluid wordt gestuurd door ultradunne luidsprekers en het beeld in formaat 5:4 kan perfect vanuit een hoek worden bekeken. Screen is er met een witte of zwarte glazen deur of met een neutrale spiegeldeur.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in