Aanpasbare voorbeeldwoningen gezocht

Eind dit jaar zet minister Keulen - verantwoordelijk voor wonen – het belang van aanpasbaar wonen extra in de kijker. Om de informatiecampagne uit te werken, is het kabinet nu op zoek naar goede voorbeeldwoningen.


De informatiecampagne wordt concreet uitgewerkt door architectenorganisatie NAV, de krant Het Laatste Nieuws en de regionale televisiezenders. Via deze laatste twee kanalen zullen goede praktijkvoorbeelden getoond worden. Momenteel zoeken de initiatiefnemers nog naar dergelijke woningen.
Heeft u een woning gebouwd of verbouwd en werd daarbij rekening gehouden met de mogelijke aanpasbaarheid voor het geval je – tijdelijk – minder mobiel wordt? Is er bijvoorbeeld een ruim toilet voorzien, staan schakelaars en stopcontacten hoger dan gebruikelijk, zijn drempels vermeden,… Kan de woning later gemakkelijk worden aangepast door een doordachte inplanting van ruimtes die eventueel een andere functie kunnen krijgen?
Dan kan jouw woning wellicht een mooi praktijkvoorbeeld zijn om de rest van Vlaanderen te tonen hoe ze zelf hun woning aanpasbaar kunnen maken voor de toekomst.

Wil je meewerken aan de informatiecampagne? Stuur dan een mail aan Bart Vertraete (bart.verstraete[at]nav.be) met daarin een korte beschrijving van de aanpasbare aspecten in de woning en eventueel enkele afbeeldingen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in