“Mijn Huis Mijn Architect” opent dit jaar de deur van 225 woningen

Op zaterdag 27 en zondag 28 september zet “Mijn Huis Mijn Architect” opnieuw zijn deuren open. Dat weekend kan de kandidaat (ver)bouwer over heel België inspiratie opdoen voor zijn eigen woning. En dit in het gezelschap van de architect. Deze editie staat in het teken van energie en levenslang wonen.

Met “Mijn Huis Mijn Architect” wil de Orde van Architecten, initiatiefnemer van dit evenement, graag het resultaat laten zien van een vruchtbare samenwerking tussen de architect en de bouwheer. Om van een huis ook een thuis te maken is het immers van het grootste belang dat een leefwereld gecreëerd wordt waarin men zich goed voelt. Een onafhankelijke architect speelt hierin een belangrijke rol.


Ontmoetingsmoment

Het succes van de voorgaande edities toonde al aan dat een opendeurweekend waar de architect en de kandidaat (ver)bouwer elkaar kunnen ontmoeten zeker zijn nut heeft. Dit resulteerde dan ook in een hoog aantal inschrijvingen. Uiteindelijk kon de onafhankelijke jury 225 projecten aanvaarden verspreid over heel België: Vlaanderen (135 projecten), Brussel (13 projecten) en Wallonië (77 projecten).


Energie

Zeker met de hoge brandstofprijzen waar iedereen momenteel mee geconfronteerd wordt, is er almaar meer vraag naar energiezuinige maatregelen om zijn woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Daarom staat dit jaar “Mijn Huis Mijn Architect” dan ook in het teken van energie. Klap op de vuurpijl: 8 projecten ontstaan onder invloed van het programma “Construire avec l’énergie” in Wallonië en 12 projecten die in Vlaanderen kunnen uitpakken met het nieuwe label van de Vlaamse Overheid “Groene energie is geen sciencefiction”.
Daarnaast heeft “Mijn Huis Mijn Architect” dit jaar ook aandacht voor levenslang wonen. Bij het ontwerp van een woning heeft de architect immers altijd meer aandacht voor de veiligheid van kleine kinderen en voor de toegankelijkheid van de woning ook wanneer men minder mobiel wordt. Zo kan de woning echt meegroeien met het gezin.


Win jouw catalogus

De vele te bezichtigen woningen worden gebundeld in een praktische catalogus. Habitos en Mijn Huis Mijn Architect geven 10 exemplaren van deze catalogus weg. Wil je kans maken op zo’n exemplaar stuur dan het antwoord op onderstaande vraag naar redactie[at]habitos.be. De winnaars krijgen hun exemplaar thuis gestuurd.
Vraag: 1 project dat deelneemt aan Mijn Huis Mijn Architect heeft ecologie heel hoog in het vaandel en is opgebouwd uit strobalen. Wat is het adres van deze woning?
Je vindt meer details op de website van Mijn Huis Mijn Architect 
Wie geen succes heeft bij deze wedstrijd vindt de catalogus in de betere krantenwinkel tegen 7 euro.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in