Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

‘Verhuurders maken best haast met dakisolatie'

Huurwoningen zonder dakisolatie mogen vanaf 2020 niet langer worden verhuurd. Die maatregel van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A) raakte vorig jaar al bekend, maar is nu ook concreet uitgewerkt en zal vanaf 2015 geleidelijk worden ingevoerd.


Wooninspecteurs die de kwaliteit van een woning inspecteren, zullen vanaf dan een huurwoning zonder dakisolatie steeds meer strafpunten geven, waardoor de woning sneller ‘ongeschikt' wordt verklaard om te verhuren.

Van den Bossche raadt eigenaars van huurwoningen aan om snel werk te maken van het aanbrengen van isolatie, ‘nu er nog premies zijn'. Per vierkante meter betaalt de Vlaamse overheid nu een subsidie van zeseuro. De verplichting om dakisolatie te installeren, geldt ook voor huurappartementen. ‘Verenigingen van mede-eigenaars maken voortaan ook aanspraak op de premies voor dakisolatie', zegt Van den Bossche. Om nog meer vaart te zetten achter het energiezuinig maken van woningen krijgen de netbeheerders jaarlijks zes miljoen euro om zelf daken te gaan isoleren bij de armste gezinnen op de huurmarkt. Er is ook 28,5 miljoen euro vrijgemaakt om de sociale huurmarkt energiezuiniger te maken.


Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in