Ramen en deuren
Veranda en terrasoverkapping

Zonwering die de waarde van je woning vergroot

De waarde van je pand vergroten hoeft niet altijd door ingrijpende verbouwingen of aanpassingen. Het simpele monteren van zonwerende screens helpt behoorlijk mee. Screens zijn tenslotte bewezen betrouwbaar in het buitenhouden van te veel zon, warmte en, afhankelijk van de ligging van de ramen, inkijk. En toch hoef je met neergelaten screens niet de hele dag in het donker te zitten. Screens laten namelijk licht door. Ze bieden de meeste voordelen tegen de minste kosten.

Waardevermeerdering

De zomers worden steeds warmer en de behoefte het binnen klimaat te controleren alsmaar groter. Een airco plaatsen is niet alleen kostbaar ten aanzien van de aanschaf, het vraagt ook om elektriciteit waardoor die rekening oploopt. Screens hebben die nadelen niet. Je kunt ze eenvoudig zelf monteren en ze vragen weinig tot geen elektriciteit, afhankelijk van welke bediening je kiest. Een ander voordeel is dat ze direct een waardevermeerdering voor je pand vormen. Zo heb je dus al direct na montage de aanschafprijs weer terugverdiend. Investeren in een prijstechnische interessante klimaatbeheersing voor binnen levert dus voordeel op.

Verschillende uitvoeringen

Screens vind je in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er de traditionele screens en de ritsscreens, ook wel zipscreens genoemd. Bij deze laatste groep zit het doek ook gevangen in de geleiders aan de zijkanten en niet alleen in de boven- en onderkant. Het voordeel is dat wind geen vat krijgt op het doek waardoor het niet klappert. Een windvaste screen is een stille screen, zeker prettig wanneer het om een raam in een slaapkamer gaat. Ook kan het worden voorzien van een verduisterend doek. Zo heb je een koele, donkere en stille slaapkamer, er is niets meer dat je slaap kan verstoren.

De tijd dat screens alleen in grijs verkrijgbaar waren is voorbij. Ze zijn te bestellen in verschillende uitvoeringen zodat ze altijd perfect bij het exterieur, maar ook bij het interieur, aansluiten, je kijkt er tenslotte wel tegenaan als je binnen bent. Zo zijn geleiders er in mosgroen, crème, technisch zilver of staalblauw om maar een paar kleuren te noemen en kun je een afwijkende kleur doek kiezen. Bij screens kun je spelen met kleur.

Plaatsing kan op of in de muur en op het kozijn. Dit is afhankelijk van de plaatsing van het kozijn en of je de screen wilt laten opgaan in het aanzien van het raam of in het uiterlijk van het kozijn. Er is zelfs een valse vensterbank bij te bestellen voor een nog meer authentiek resultaat. Modern, klassiek of tijdloos, een screen past bij ieder exterieur.

Eenvoudige bediening

De bediening van screens is nog nooit zo makkelijk geweest. Kies je voor handbediening dan kies je voor een textielband waarmee je de screen oprolt en neerlaat. Verder is er elektrische bediening met een schakelaar. Wil je er geen omkijken naar hebben en ook als je van huis bent de buitenwereld laten denken dat je thuis bent, kies dan voor het Somfy motor IO systeem. Iets duurder, maar je kunt bijvoorbeeld verschillende tijdscenario's invoeren.

Screens zorgen dus niet alleen voor een waardevermeerdering met aanschafkosten die zichzelf direct terugbetalen, je leven wordt ook een stuk comfortabeler met een goede beheersing van het binnenklimaat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in