Tuinplanning

Zo geniet je langer van de zomer

De ene dag is het nog zomer en de andere dag schijnt de zon wel maar is het te koud om nog buiten zitten. Toch zijn er manieren om de zon langer vast te houden en langer te genieten van buiten.

In maart al ‘buiten’ zitten, alle dagen in de zomer en zelfs tot in het late najaar. Een utopie? Niet als je nu aan de slag gaat. Maak van je terras een plek waar je het hele jaar van de zon kunt genieten. Wij zetten de diverse opties voor je op een rijtje. Het is bewezen dat zonlicht goed voor je is dus waarom zou je niet meer van de zon willen genieten.

Overkapping

Heb je al een pergola als afscheiding staan, dan kun je je snel indenken hoe fijn het is om die hele ruimte er als woondeel bij te krijgen. Pergola’s geven sfeer aan je terras maar met een pergola kun je ook een mooie overkapping maken. Kies je voor een vast ‘dak’ of een schuifbaar dak? Met een vast deel is het verstandig om rekening te houden dat je eventueel later nog wanden toe kunt voegen. Het voordeel van een schuifdak is dat je in de zomer echt in de zon kunt zitten en je tuin echt tuin blijft.

Extra tuinkamer

Starten met een overkapping en later uitbreiden met glazen wanden is dus een optie, direct kiezen voor deze extra tuinkamer kan natuurlijk ook. Door een tuinkamer te creëren kun je al in het vroege voorjaar in de zon ontbijten. Maar ook als het heel warm is, heeft een tuinkamer voordelen. Met de Veranda zonwering zorg je namelijk dat jouw veranda heerlijk koel blijft. Deuren open voor het zomer gevoel maar de zon niet direct naar binnen waardoor de warmte beperkt blijft.

Meer dan alleen ruimte

Niet alleen langer in van de zomer genieten is een voordeel, met een veranda stijgt de waarde van je woning direct. Daarnaast dalen uw stookkosten omdat de veranda fungeert als extra isolator. En niet te vergeten de ruimte. Een dichte veranda kun je als extra kamer zien en deze dus ook gebruiken als eetkamer, als werkruimte of als plek om heerlijk een boek te lezen als de rest van het gezin tv wil kijken. De grote glaspartijen laten veel licht binnen. Hierdoor is deze ruimte makkelijk in te delen en al snel een heel gezellige plek.

Er zijn diverse soorten dakplaten, kleuren en stijlen waardoor je het geheel kunt laten aansluiten bij de uitstraling van je woning. Zo kun je kiezen voor van klassiek tot modern, met glazen dak of juist niet. En wat denk je van grote planten, rieten manden, heerlijke (lig) stoelen, zomerse muziek en een wijntje…

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in