Tuintips

Zo geef je je tuin een leuke make-over

Het is volop zomer en dat wil zeggen dat we weer vaker in onze tuin zitten. Misschien heb je groene vingers en vind je het heerlijk om in de tuin te werken, of misschien ziet je tuin er juist wat verwilderd uit omdat je niet de beste tuinman bent. Hoe dan ook, met een paar kleine aanpassingen geef jij je tuin al snel een leuke make-over. Nodig je vrienden al maar uit voor een barbecue want jouw tuin ziet er straks weer stralend uit!

Weelderige bloemen en planten Niets is leuker dan een weelderige tuin die in volle bloei staat. Ga daarom eens naar een tuincentrum in de buurt en koop een paar mooie bloemen, struiken en planten. Heb je niet echt groene vingers? Kies dan voor planten die makkelijk te onderhouden zijn.

Als je ervoor kiest om bloemen in je tuin te zetten is het ook leuk om ze in een mooie bloempot te zetten. Varieer een beetje in grootte en kleur en maak er zo een leuk geheel van.

Een plekje voor dieren

Als je huisdieren hebt is het leuk als er ook voor hen een plekje is voorzien in de tuin. Zo kan je voor honden en katten een buitenhok in je tuin zetten. Voor konijnen, kippen of andere dieren kan je een speciaal plekje voorzien waar je een ren kan maken. Heb je geen huisdieren? Hang dan een vogelhuisje aan de muur van je huis of tuinhuis. In de wintermaanden kan je hier zaden- en pittenbollen aan hangen en zullen de vogeltjes maar al te graag naar jouw woning toe vliegen.

Opgeruimd staat netjes

Net zoals binnen is het ook in je tuin leuk als alles netjes opgeruimd en verzorgd is. Heb je een moestuintje? Zorg er dan voor dat je dit altijd netjes onderhoudt. Ook in je tuinhuis kan je een grote kuis houden, koop een paar bakken en sorteer je tuingerief hierin. Ook buitenspeelgoed voor kinderen kan je beter sorteren en een plekje geven zodat ze niet altijd rondslingeren in je tuin.

Accessoires voor buiten

Tot slot kun je je tuin helemaal opfleuren met leuke accessoires voor buiten. Denk aan nieuwe kussens voor op je tuinstoelen, lampjes die je op je terras kan hangen, een mooi standbeeld of misschien zelfs een kleine fontein. De opties zijn eindeloos en afhankelijk van wat je mooi vindt, is er voor ieder wel wat wils. Laat je creativiteit vooral de vrije loop en doe maar helemaal wat jij zelf mooi vindt!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in