Ramen en deuren

Wat zijn de eigenschappen van PVC ramen?

Als je van plan bent om te gaan bouwen of verbouwen, komen nieuwe ramen zeker ook op het to-do-lijstje voor. Zeker nu het geen vooraf uitgemaakte zaak meer is dat de kozijnen van ramen uit hout vervaardigd moeten worden. Er zijn zoveel alternatieven op de markt die zoveel meer voordelen bieden dat hout zelfs eerder en vaker naar de achtergrond gedrongen wordt. We bespreken hier de eigenschappen van PVC ramen.

Wat is PVC?

PVC of polyvinylchloride is een synthetische stof die in 1838, eerder bij toeval, ontdekt werd en die omwille van de vele positieve eigenschappen in tal van toepassingen in het dagelijkse leven te vinden is. De reden voor die enorme populariteit is te danken aan het feit dat PVC relatief goedkoop, makkelijk te bewerken, duurzaam en stabiel is. Dit maakt dat PVC ook uitermate geschikt is voor de productie van ramen.

Wat zijn de voordelen van het kiezen voor PVC ramen?

Budgetvriendelijk

PVC ramen zijn zonder twijfel de meest budgetvriendelijke oplossing voor iedere woning en dat is toch geen onbelangrijk element voor velen onder ons. Er moet niet ingeboet worden op kwaliteit, stevigheid en uitzicht en dat voor een aanzienlijk lagere prijs dan bij vele andere materiaalkeuzes. De isolerende eigenschappen zorgen ook voor een lagere energierekening.

Milieuvriendelijk

Hier kunnen we verschillende voordelen vinden die bijdragen aan het milieu. PVC ramen zijn volledig recycleerbaar en kennen een lange levensduur. Je kan dus met zekerheid stellen dat PVC op dat vlak een betere keuze is dan hout bijvoorbeeld en laat nu net de zorg om het milieu steeds belangrijker worden. Bovendien hebben deze ramen, zoals al aangegeven, een sterk isolerende eigenschap wat er ook weer voor zorgt dat er minder energie opgewekt verbruikt moet worden om de woning op te warmen of af te koelen.

Onderhoudsvriendelijk

Wie houten ramen heeft, kan zeker beamen dat hier veel onderhoud komt bij kijken en dat als je hier geen oog voor hebt, het een negatieve invloed heeft op het uitzicht van de ramen. PVC ramen daarentegen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Geregeld met een natte doek en niet-agressieve zeep de ramen schoonmaken, laat ze steeds opnieuw weer blinken alsof ze nieuw zijn. Perfect voor wie niet van die vervelende schoonmaakklusjes houdt.

Onbeperkte mogelijkheden in afwerking

Als je beslist hebt om te kiezen voor PVC ramen, zal je als vanzelf ondervinden dat je hier enorm veel mogelijkheden mee hebt naar afwerking toe. Je kan de kozijnen helemaal in de stijl en kleuren van je huis afwerken waardoor ze moeiteloos aansluiten bij de woning. PVC is geschikt voor alle raamtoepassingen, denk maar aan schuiframen, valramen, kiepramen en dergelijke meer. Omdat PVC erg bewerkbaar is, kunnen de kozijnen in iedere gewenste afmeting voorzien en afgewerkt worden.

Een perfect afgewerkte en aantrekkelijke woning met PVC ramen

Het loont op alle vlakken zeker de moeite om PVC de nodige aandacht te geven voor je nieuwe ramen. Je bespaart heel wat geld, ze kennen een lange levensduur en ze vragen zo goed als geen onderhoud. De steeds verder toenemende populariteit van PVC ramen is dus geen toeval, maar gebaseerd op de ervaringen van veel mensen die je al voorgingen hierin.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in