Ramen en deuren

Wat zijn de beste trends in voordeuren van 2023?

De eerste indruk is alles, dus zorg ervoor dat je voordeur goed is – van buiten en van binnen. Een goed gekozen voordeur spreekt boekdelen. We kijken naar de leukste voordeurtrends, van een grootse entree aan de voorkant van je huis tot een sublieme kleurstelling voor een gedurfde eerste indruk. Een stijlvolle voordeur draagt ​​bij aan de uitstraling van je huis en kan de toon zetten voor wat bezoekers kunnen verwachten als ze eenmaal binnen zijn.
Door te investeren in een nieuwe voordeur kun je optimaal profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materialen, wat resulteert in kracht, efficiëntie en veiligheid. Houd bij het kopen van een nieuwe voordeur rekening met deze trends! 

Duurzaam materiaal

Als je je voordeur nog nooit eerder hebt veranderd, zul je misschien versteld staan ​​van de verscheidenheid aan materialen waarin ze beschikbaar zijn. Persoonlijke voorkeur zal je leiden, maar waar de deur van gemaakt is, heeft ook een enorme invloed op de waarde en veiligheid. Daarom zien we dat steeds meer mensen staal en glasvezel kiezen voor hun voordeuren. Terwijl houten voordeuren altijd een grote favoriet zullen zijn, vooral als je in een ouder pand woont. Het is de moeite waard om de voordelen van staal en glasvezel op te merken als veiligheid en duurzaamheid je grootste zorg zijn. 

Slimme sloten

Tegenwoordig voelt het alsof alles in ons huis is verbonden met internet, van onze waterkokers tot onze tv's, maar een gebied van slimme technologie dat floreert, is slimme beveiliging en met name slimme sloten. Slimme sloten hebben een lange weg afgelegd in zowel technologie als design. De beste slimme sloten op de markt zijn niet alleen super effectief, ze zien er ook uit als designerstukken die een vleugje stijl aan je voordeur geven. Je deurbeslag moet hier dan natuurlijk goed bij passen. 

Gedurfde kleuren

Het belang van het kiezen van de juiste kleur voor de voordeur mag niet worden onderschat, aangezien dit de toon zet voor je woning. Bedenk of je de deur wilt laten matchen met de kleur van je ramen, of juist voor een hoog contrast wilt gaan. Vergeet ook de ijzerwaren niet, want dit heeft invloed op het algehele uiterlijk en de afwerking. Je moet ook overwegen of je bereid bent om het onderhoud op je te nemen. Als je voordeur wordt beschermd tegen het weer door een veranda of overstek, zal onderhoud minder een probleem zijn, maar degenen met deuren die worden blootgesteld aan de elementen zullen duurzaamheid meer een prioriteit moeten maken. 

Veel glas

Van hoge deuren tot op maat gemaakte inzetstukken, het toevoegen van meer glas aan je deur is een grote voordeurtrend voor 2023. Beïnvloed door de iconische ramen en deuren van Crittall en de interieurtrend van industriële stijl, maken deuren met metalen kozijnen en deursluiters een echte comeback. Ze zijn ideaal voor moderne renovaties en nieuwbouwwoningen, maar geven ook karakter en textuur aan hedendaagse nieuwbouwwoningen. Hoewel er een reeks openingsopties beschikbaar is, zien deze deuren er over het algemeen authentieker uit als Franse deuren, waarbij deurpanelen in grotere glaspartijen met metalen kozijnen zijn geplaatst, waardoor de meest indrukwekkende afwerking ontstaat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in