Vakantiehuizen

Waarom een vakantiehuis in het buitenland een goed idee is

We kennen allemaal dat gevoel dat een vakantie net iets te snel is omgevlogen. Of de gedachte aan een heerlijk huis dat volledig naar jouw smaak is ingericht, maar dat op een andere locatie nog net wat beter zou zijn. Vrijwel iedereen heeft wel eens nagedacht over hoe je dat vakantiegevoel langer vast zou kunnen houden. Of hoe het zou zijn om op loopafstand van het strand of midden in een mooi berglandschap te wonen. Een vakantiehuis kopen kan deze dromen dichterbij brengen.

Er zijn echter nog meer redenen waarom investeren in een vakantiewoning voor iedereen een goed idee kan zijn. In dit artikel vertellen we je 5 veelvoorkomende redenen voor de aanschaf van een (tweede) huis in het buitenland.

1. Een tweede thuis

Misschien ken je het gevoel, je hebt een fijn huis dat aan veel van jouw wensen voldoet. Toch droom je er stiekem van om na het wakker worden de gordijnen te openen en uit te kijken op de zee. Of misschien ben je altijd een beetje terughoudend om op vakantie te gaan en spendeer je uren aan het vinden van de perfecte accommodatie, waarna je vervolgens bij aankomst niet aantreft waar je op gehoopt had.

Het kopen van een huis in het buitenland geeft je de mogelijkheid om een extra thuis te creëren. Een plek waar je je helemaal vertrouwd voelt, dat van alle gemakken is voorzien en helemaal naar jouw smaak is ingericht. En als je dan op vakantie gaat, dan weet je zeker dat je op een goede plek terecht komt.

2. Kosten dekken door extra inkomen

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning aan te schaffen, dan heb je jezelf vast ook al afgevraagd hoe vaak en hoe lang je daar zou willen zijn. Ben je gebonden aan schoolvakanties en feestdagen of wil je er meerdere maanden per jaar doorbrengen? Ongeacht je voorkeur, op de momenten dat je zelf niet in de woning bent kan het verhuren van de woning een mooie optie zijn. Ook zeer handig om te nodige kosten te dekken.

Het komt overigens ook steeds vaker voor dat een vakantiehuis in het buitenland wordt gekocht als investering, waarbij het huis het grootste deel van het jaar wordt verhuurd. Mocht je dit overwegen, verdiep je dan wel vooraf in de regelgeving met betrekking tot de verhuur van jouw vakantiehuis.

3. Spontaan op reis

Natuurlijk kennen we allemaal de last-minute deals. Goed ogende deals voor een spontane reis naar een zonnige bestemming, een groene plek in de natuur of de besneeuwde Alpen. Verdiep je jezelf hier er verder in, dan zitten er vaak toch wat haken en ogen aan. En vergeet niet dat het je vaak ook best wat tijd kost om bepaalde dingen uit te zoeken en te regelen. Zo spontaan en aantrekkelijk als het klinkt is het dus meestal niet. Het hebben van een vakantiehuis biedt jou deze mogelijkheid wel. Dit komt omdat je in jouw vakantiewoning alles al op orde hebt en je precies weet hoe je er kunt komen. Wat dat betreft is het een kwestie van alles inpakken en gaan.

4. Slimme zet voor de toekomst

Naast het hebben van een vakantiehuis om zelf naartoe te gaan, komt het ook steeds meer voor dat vakantiewoningen gekocht worden als investering voor de lange termijn. Bij de meeste banken levert sparen tegenwoordig niet veel meer op. Daarom kan het investeren in vastgoed een interessant alternatief zijn. Bijvoorbeeld door de vakantiewoning tot aan je pensioen te verhuren en daarna zelf de woning te betrekken. Denk ook aan het aanschaffen van een woning, waarin je zelf nog veel kan klussen.

Als er nog het nodige aan de woning moet gebeuren, dan zal je deze waarschijnlijk voor een aantrekkelijke prijs kunnen kopen. Dit geeft je de mogelijkheid om het volledig naar jouw smaak en voorkeur in te richten.

5. Tijd met de familie en vrienden

Of je nu graag in alle rust wat meer tijd met je eigen gezin door wilt brengen of een groots en memorabel familieweekend wil organiseren, een vakantiehuis in het buitenland biedt je hier de perfecte mogelijkheden voor. En ben je in een gulle bui, dan zou je de familie en vrienden zelfs een vakantie voor een aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden.

Jouw vakantiehuis kopen

Zoals je hebt gelezen zijn er talloze redenen voor het kopen van een woning in het buitenland. Het maakt het leven een stuk aantrekkelijker en biedt je de nodige oplossingen voor jezelf, jouw vrienden en de toekomst. Zie je jezelf al zitten aan een heerlijke cocktail aan je eigen zwembad of balkonnetje?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in