Tuinmeubelen
Tuintips

Tuin gereed maken voor de zomer?

We zitten momenteel midden in de lente, wat betekent dat de warme dagen ons weer naderen. Zodra dit het geval is, zitten we graag buiten in de tuin. Het is niet alleen lekker warm, maar je kunt bijvoorbeeld zonnen in het zonnetje, maar ook buiten eten of in de tuin werken. Wil je nog een paar dingen doen om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de zomer? Er zijn een aantal dingen die je kan doen die jouw tuin er weer als nieuw uit kunnen laten zien.

Begin met de plattegrond

Als je plannen hebt om aan de tuin te werken, is het verstandig om eerst een beeld te krijgen van de plattegrond. Hiermee wordt de indeling van je tuin bedoeld: waar wil je gras? Wil je een terras? En zelfs een overdekt? En zo ja, waar en hoe groot? Misschien wil je wel een (nieuw) tuinhuisje. Waar zet je die dan neer? Vergeet hier ook niet de nodige aanvraagdocumenten bij je gemeente.

De details

Wanneer je eenmaal een beeld hebt van de algemene indeling van je tuin, kan je wat meer de details in treden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het groen of de meubels. Wil je een specifiek soort bloemen of planten, wil je kunstgras of echt gras, et cetera. Een tuinarchitect kan je veel ideeën geven over wanneer welke planten groeien en hoe je deze best verzorgt. Qua meubels zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Wat vrijwel onmisbaar is in elke tuin is een plek om lekker te kunnen eten.

Picknicktafels

Er zijn allerlei soorten meubels die geschikt zijn om aan te eten. Zo zijn er bijvoorbeeld eettafels in verschillende vormen, maar ook picknicktafels. Wanneer mensen een eettafel willen in hun tuin, denken ze vaak niet aan picknicktafels. Want wanneer men het woord picknicktafels hoort, ziet men vaak een houten variant voor zich. Maar de laatste tijd komen er steeds meer varianten op de markt die er een stuk moderner uitzien: wat dacht je van een ronde picknicktafel of één van aluminium? Bekende materialen die worden gebruikt zijn bijvoorbeeld picknicktafels van aluminium, met een tafelblad in polywood.

Strandstoelen

Andere meubels die vaker terugkomen in tuinen zijn strandstoelen. Dit komt omdat strandstoelen ten eerste erg praktisch zijn. Ze staan mooi in je tuin, maar ze zijn ook erg gemakkelijk mee te nemen naar het strand, omdat ze natuurlijk inklapbaar zijn. Strandstoelen zijn daarnaast veelzijdig in het gebruik. Je kunt ze naast het zwembad zetten, maar ook bij een loungeset als ‘chill’-stoelen. Strandstoelen komen vaak met een kussen, waardoor ze ideaal zijn om op uit te rusten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in