Ramen en deuren

Screens op maat als duurzame, isolerende zonwering

Duurzamer wonen staat hoog op onze agenda. We willen steeds minder afhankelijk zijn van fossiele bronnen. Daar speelt isolatie een grote rol in. Bij isolatie denken we vaak aan het isoleren van het dak, de spouwmuur of het aanleggen van vloerisolatie. Maar heb je ook al eens kritisch naar de zonwering gekeken?

30% warmer in huis door raamdecoratie?

Via kale ramen verlies je tot wel 30% aan warmte in huis. Zeker in de winter is dit het geval. Je stookt dus warmte die deels direct al verloren gaat. Raamdecoratie kan dit probleem verhelpen. Door een extra laag toe te voegen aan je ramen, kan de warmte in huis moeilijker ontsnappen. Nu hebben de meeste huishoudens wel raamdecoratie hangen, dus we zijn al goed op weg. Maar, het kan nog beter. Lees dus nog even verder.

Zonwering voor een koeler huis in de zomer

We blikken alvast op de aankomende zomer, waarbij de temperaturen weer snel zullen stijgen. Airco’s staan urenlang aan om het thuis aangenaam koel te houden. Die airco’s zijn echte slurpers als het aankomt op de energierekening. 

Naast het dichthouden van de raamdecoratie kun je ook kijken naar buitenzonwering. Screens, bijvoorbeeld. Deze plaats je aan de buitenzijde van je ramen. Doordat de warmte van de zon zich nu door drie lagen (screens, ramen en raamdecoratie) moet wurmen, zal de zon je woning minder snel kunnen verwarmen. Het ziet er misschien niet heel gezellig uit om alles dicht te houden, maar het is wel heel effectief.

Duurzame screens op zonne-energie

Kies je dan voor screens, dan wil je natuurlijk wel een duurzame optie kiezen. De screens van zonwering specialist Ekstravert zijn zogeheten solar screens, ofwel screens op zonne energie. In de motor van de screens is een zonnecel verwerkt die zowel zonlicht als standaard daglicht omzet in energie waar de screens vervolgens mee bediend kunnen worden. 

Omdat de motor op daglicht kan draaien, heb je geen elektriciteitskabels meer nodig. Je hoeft dus ook geen bedradingen meer aan te leggen. Duurzaam, stijlvol én met een zeer eenvoudige montage. Wat wil je nog meer?!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in